Giresun Işık Gazetesi

12 bin fide dağıtıldı

Giresun İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Kırmızı Tatlı Patates bitkisinin ilimiz iklim ve toprak şartlarına uyum sağlama potansiyelini incelemek amacıyla 2024 yılı Mayıs ayında başlattığı demonstrasyon çalışmaları çerçevesinde 12 bin fide dağıtımı gerçekleştirdi. Üç ilçede başlatılan bu projede, çiftçilere yeni bir ürün alternatifi sunularak, tarımsal üretimin çeşitlendirilmesi hedefleniyor.

GELİŞİM VE VERİM DEĞERLERİ OLUMLU
İl Müdürü Dr. Muhammet Angın ve proje teknik ekibi tarafından yapılan saha incelemelerinde, Kırmızı Tatlı Patates bitkisinin ilimizin iklim ve toprak şartlarına uyum sağladığı, gelişim ve verim değerlerinin istenilen düzeyde olduğu tespit edildi. Bu sonuçlar, ilerleyen yıllarda Giresun’da daha geniş alanlarda bu ürünün yetiştirilmesi adına umut verici olarak değerlendirildi.

ÇİFTÇİLERDEN OLUMLU GERİ DÖNÜŞLER
Yapılan çalışmalar çiftçiler tarafından memnuniyetle karşılandı. Dereli, Bulancak ve Alucra ilçelerindeki üreticiler, bu yeni üründen memnun olduklarını ve önümüzdeki yıllarda daha büyük alanlarda Kırmızı Tatlı Patates üretmek istediklerini belirttiler.

 

 

Exit mobile version