Giresun Işık Gazetesi

25.Kuşdili Festivali renkli görüntülere sahne oldu

Kuşköy İlköğretim Okulu bahçesinde gerçekleştirilen etkinliğe Giresun Valisi Mehmet Fatih Serdengeçti, CHP Giresun Milletvekili Elvan Işık Gezmiş, çevre ilçe kaymakamları, belediye başkanları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

ISLIK DİLİNİN KÜLTÜREL ÖNEMİ VURGULANDI
Festivalde konuşan Islık Dili Kültür ve Turizm Derneği Başkanı Şeref Başkan, yörede haberleşmede kullanılan ıslık dilinin önemine değindi. Başkan, “Her yıl düzenlediğimiz bu festivalin amacı, ıslık dili kültürünü yaşatmak ve tanıtmaktır. Ayrıca, bu kültürü gelecek kuşaklara aktarmayı hedefliyoruz. UNESCO’nun 7 Aralık 2017’de ıslık dili kültürünü ‘Acil Koruma Gerektiren Somut Olmayan Kültürel Miras Listesi’ne alması, bizim için büyük bir başarıdır,” dedi.

ZORLU COĞRAFYA ISLIK DİLİNİ DOĞURDU
Giresun Valisi Mehmet Fatih Serdengeçti ise bölgedeki zorlu coğrafyanın ıslık diliyle haberleşmeyi zorunlu kıldığını belirtti. Serdengeçti, “Bu bölgede, frekansı düşük sesler yerine yüksek tiz seslerin daha iyi duyulabilmesi için ıslıkla haberleşme geliştirilmiş. Bu, dünya çapında önemli bir kültürel değer” dedi.

ISLIKLA HABERLEŞME YARIŞMASI İLGİ GÖRDÜ
Festivalde düzenlenen en iyi ıslıkla haberleşme yarışması büyük ilgi topladı. Yaklaşık 300 metre mesafeden arkadaşlarıyla haberleşmeye çalışan katılımcılar arasından kadınlarda Esma Kodalak, erkeklerde ise Ahmet Köçek birinci olarak madalya kazandı. Festival, konserler eşliğinde sona erdi.

 

Exit mobile version