Giresun Işık Gazetesi

7 Vakadan 1’i Hayatını Kaybetti, Eğitimler Sürüyor

Giresun Valiliği’nin yaptığı açıklamada, 7 KKKA vakasının kaydedildiği belirtildi. Vakaların ilçelere dağılımı; 3’ü Çamoluk, 2’si Alucra ve 2’si Şebinkarahisar olarak bildirildi. Valilik, 6 hastanın başarılı bir tedavi süreci geçirdiğini, ancak bir kişinin kurtarılamadığını ifade etti.

Valilik açıklamasında, KKKA açısından yüksek risk taşıyan ilçelerde vatandaşlara yönelik uyarı ve eğitimlerin devam ettiği vurgulandı. Açıklamada, “KKKA hastalığı hala gündemimizde olup korunma ve erken tanı hususlarına azami dikkat gösterilmesi büyük önem taşımaktadır. Giresun İl Sağlık Müdürlüğü olarak, 2024 yılında da önceki yıllarda olduğu gibi mart ayından itibaren özellikle KKKA hastalığı açısından yüksek riskli ilçelerimizden başlamak üzere hem vatandaşlarımıza hem de sağlık çalışanlarımıza yönelik eğitimlerimizi sürdürmekteyiz,” ifadeleri yer aldı.

Vatandaşlarımızın korunma önlemlerine uymaları ve şüpheli bir durumda vakit kaybetmeden en yakın sağlık kuruluşuna başvurmaları, KKKA kaynaklı ölümleri önlemek adına büyük önem istendi.

Exit mobile version