Giresun Işık Gazetesi

81 ilde Milli Teknoloji Atölyeleri kurulacak

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Türkiye’nin “Milli Teknoloji Hamlesi” hedefleri doğrultusunda gençlerin projelerini hayata geçirmelerine olanak sağlayacak Milli Teknoloji Atölyeleri’nin 81 ilde kurulacağını duyurdu. Kacır, bu atölyelerde yerli ve milli sanayi için nitelikli insan kaynağının yetiştirileceğini ve genç girişimcilerin teknik ve mesleki eğitim süreçlerinin destekleneceğini belirtti.

ÖĞRENCİLER BİRLİKTE PROJELER ÜRETECEK
Bakan Kacır, bilim ve teknoloji yarışmalarına katılacak öğrencilerin tüm makine, teçhizat ve malzeme ihtiyaçlarını karşılayacak atölyelerin tasarlanacağını ifade etti. Atölyeler, vakıf ve devlet üniversiteleri ile TÜBİTAK destekli bilim merkezlerinde kullanıma sunulacak. Ortaokul, lise, üniversite, yüksek lisans ve doktora öğrencileri ile mezunlar bu projelere katılabilecek.

MAKİNE VE MALZEME DESTEĞİ SAĞLANACAK
Milli Teknoloji Atölyeleri’nde bilim ve teknoloji yarışmalarına katılacak takımlara makine, teçhizat ve sarf malzemesi desteği verilecek. Ayrıca, atölyelerin kurulum ve sürdürülebilirliğine yönelik iki farklı destek programı sunulacak: Atölye Kurulum Projesi ve Sürdürülebilirlik ve Kapasite Artırımı Projesi.

TÜBİTAK ÜZERİNDEN BAŞVURULAR YAPILACAK
Proje başvuruları TÜBİTAK Proje Başvuru Sistemi (PBS) üzerinden çevrim içi olarak yapılabilecek.

 

Exit mobile version