Giresun Işık Gazetesi

AKP güneş altındaki kar gibi eriyor

TBMM Divan Katip Üyesi ve CHP Giresun Milletvekili Elvan Işık Gezmiş, Sonar Araştırma Şirketi’nin son anket sonuçlarını değerlendirdi. Gezmiş, CHP’nin büyük bir farkla diğer partilerden önde olduğunu belirterek, “Son yerel seçimlerde tarihi bir başarı yakalayan partimizin yükselişi sürüyor” dedi.

HALKTAN KOPAN AKP HIZLA ERİYOR

Sonar’ın anket sonuçları üzerine konuşan Gezmiş, AKP’nin halktan koptuğunu ve bu durumun oy kaybına yol açtığını vurguladı. CHP’nin ise son yerel seçimlerde yakaladığı ivme ile oylarını artırmaya devam ettiğini ifade etti. Gezmiş, “Ekonomiyi alt üst eden, halktan kopan hükümetin sonu yakın. Kum saati tersine döndü, AKP güneş altındaki kar gibi hızla eriyor” şeklinde konuştu.

23 YIL SONUNDA AKP: YOKSULLUK, YOLSUZLUK VE YASAKLARLA ANILACAKLAR

AKP’nin kuruluşunun 23. yılına dikkat çeken Gezmiş, 23 yılın sonunda partinin ülkeyi iflasın eşiğine getirdiğini söyledi. AKP’nin 23 yıl önce “Yoksulluk, Yolsuzluk ve Yasaklar” ile mücadele sözü verdiğini ancak bugün bu unsurlarla anıldığını belirtti. Gezmiş, “En temel insan hakkı ihlallerinden tutun, insanların yaşam biçimini ve özgürlüklerini hedef alan bir yapıya dönüştüler. Tek adam rejimiyle baskı, sansür ve yasakları meşrulaştırdılar” dedi.

HALKI KURU SOĞANA MUHTAÇ ETTİLER

Milletvekili Gezmiş, AKP’nin yanlış ekonomi politikaları nedeniyle halkı yoksulluğa sürüklediğini vurguladı. İşçi, emekli, asgari ücretli ve çiftçinin kaderine terk edildiğini belirten Gezmiş, “Ekonomiyi bitirdiler, halkı kuru soğana muhtaç ettiler. Yanlış ekonomi politikalarının faturasını vatandaşa kestiler. Milyonlarca insanı açlık sınırının altında yaşama mahkûm ettiler” dedi. Gezmiş, AKP’nin tarımı bitirdiğini ve ülkeyi uçurumun eşiğine sürüklediğini ifade ederek, “Vatandaş sandığı bekliyor” diye ekledi.

Exit mobile version