Giresun Işık Gazetesi

Alemdaroğlu: Erdoğan, yeni devlet kurma peşinde

Genç Türkiye Partisi (GTP) Genel Başkanı Ali Alemdaroğlu, Türkiye’nin siyasi geleceği ile ilgili sert açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Yeni Anayasa söyleminin ardında, yeni bir devlet ve kendisine kurucu devlet başkanlığı kurma planı olduğunu öne sürdü. Alemdaroğlu, bu sürecin Türkiye Cumhuriyeti’nin sonunu getireceğini belirterek muhalefeti de gerekli uyarılarda bulunmamakla eleştirdi.

SEÇİMLERİN AMACI KALMADI, HEDEF YENİ ANAYASA

Alemdaroğlu, Erdoğan’ın artık seçimlerle ilgilenmediğini, tek amacının Yeni Anayasa olduğunu söyledi. “Erdoğan’ın amacı, Yeni Anayasa ile yeni bir devlet kurmak ve kendini ömür boyu ‘kurucu devlet başkanı’ ilan etmek. Bu, Türk demokrasisi için en büyük tehdittir.” ifadelerini kullandı.

ANAYASA VE ATATÜRK İLKELERİ ERDOĞAN’A ENGEL

Erdoğan’ın 23 yıldır Atatürk ilke ve inkılaplarına ve Anayasa’nın değiştirilemez maddelerine takıldığını söyleyen Alemdaroğlu, “Bu maddeler Erdoğan’ın önündeki en büyük engel. Yeni Anayasa ile kendi düzenini kurmak istiyor.” dedi.

İRAN ÖRNEĞİ TÜRKİYE’DE YAVAŞ İLERLİYOR

Alemdaroğlu, İran’daki rejim karşıtı hareketlerin Türkiye’deki duruma paralellik gösterdiğini belirterek, “İran’da bir gecede olanlar, Türkiye’de 23 yıla yayıldı ama artık dayanma gücü kalmadı.” dedi.

MUHALEFETE GÜVEN YOK

Alemdaroğlu, CHP Grup Başkanı Özgür Özel’i de eleştirerek, “Özel, Erdoğan’ın korku iklimine teslim olmuş durumda. Muhalefet, Türkiye’nin gerçek sorunlarına karşı net bir duruş sergilemiyor.” dedi.

YENİ ANAYASA, CUMHURİYET İÇİN BİR TEHDİT

Yeni Anayasa girişiminin Cumhuriyetin temel değerlerine büyük bir darbe olduğunu vurgulayan Alemdaroğlu, “Bu girişim, laik ve demokratik Türkiye Cumhuriyeti’ni yok etme planıdır.” diye uyardı.

BÖLGEDEKİ GELİŞMELER TÜRKİYE’Yİ TEHLİKEYE ATIYOR

Bölgedeki sıcak gelişmelerin Türkiye’yi büyük bir tehlikeye attığını söyleyen Alemdaroğlu, İran ve İsrail arasındaki gerilimin Türkiye’yi zayıf bir durumda bırakabileceğini belirtti.

GTP MÜCADELEYE DEVAM EDECEK

Alemdaroğlu, Genç Türkiye Partisi olarak Cumhuriyet değerlerini korumak için mücadeleye devam edeceklerini belirterek, “Bu karanlık planlara karşı halkımızı birlikte mücadele etmeye çağırıyorum.” dedi.

 

Exit mobile version