Giresun Işık Gazetesi

Artan cinayetler karşısında çağrı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kadın Kolları Giresun İl Başkanı Ayşegül Hotmanoğlu Ejderoğlu, yazılı bir açıklama yaparak artan kadın ve çocuk cinayetlerine sert bir şekilde tepki gösterdi. Özellikle çocuk cinayetlerine dikkat çeken Hotmanoğlu Ejderoğlu, faillerin cezasız kalmasının toplumda büyük bir vicdan yarası açtığını vurguladı.

“ÇOCUKLARIN CANI ÜZERİNDEN SİYASET YAPILMAZ”

Hotmanoğlu Ejderoğlu, CHP Giresun Kadın Kolları olarak, sivil toplum örgütleri ve parti üyeleriyle birlikte bu konuda seslerini duyurmaya devam edeceklerini belirtti. Açıklamasında, “Yıllardır anlamadınız, canın ve vicdanın siyaseti olmaz. Çocukların canı üzerinden siyaset hiç olmaz!” diyen Hotmanoğlu, toplumun adalet talebine kulak verilmesi gerektiğini söyledi. Kadın ve çocuk cinayetlerinin, cezasızlıkla sonuçlanmasının kabul edilemez olduğunu ifade eden Hotmanoğlu, faillerin en ağır cezalara çarptırılması gerektiğini belirtti.

“KAYIP ÇOCUKLARIMIZIN HESABINI SORACAĞIZ”

Giresun’daki kadın cinayetlerine de atıfta bulunan Hotmanoğlu, “Narin tek örnek değil ama ‘son olsun’ diye mücadelemiz. Küçücük çocuklarımıza yaşatılan ve faillerinin cezasız kaldığı kabuslar bitmiyor” diyerek, adaletin gecikmemesi gerektiğinin altını çizdi. CHP Kadın Kolları olarak bu davaların takipçisi olacaklarını belirten Hotmanoğlu, Kadın Kolları Genel Başkanı Asur Kaya önderliğinde bu mücadeleyi sürdüreceklerini vurguladı.

CHP Kadın Kolları Giresun İl Başkanlığı, toplumsal vicdana ağır gelen bu olayların son bulması ve kadınların, çocukların hayatlarının korunması adına kamuoyunu daha duyarlı olmaya çağırdı.

Exit mobile version