Giresun Işık Gazetesi

Başkan Civelekoğlu’ndan Giresun Belediyesi’ne sert eleştiri

Başkan Civelekoğlu, bu durumu “çok acı” olarak nitelendirdi.

EMEKÇİLERİN BAYRAMI BURUK GEÇİYOR

Başkan Civelekoğlu, Giresun Belediyesi personelinin bayramı buruk geçirdiğini belirterek, “Giresun Belediyesi çalışanlarının Kurban Bayramı öncesinde alın terlerinin karşılığı olan maaşlarını eksik aldıklarını ve bayram ikramiyelerini hiç alamadıklarını üzüntüyle öğrendik. 31 Mart Mahalli İdareler Seçimlerinden sonra iş başına gelen yeni belediye yönetiminin üçüncü aydan itibaren maaşları ve bayram ikramiyelerini ödeyememesi çok acı ve üzüntü verici bir durumdur” dedi.

“MAAŞ SORUNU KABUL EDİLEMEZ”

Giresun Belediyesi’nde yaşanan gelişmeleri yakından takip ettiklerini vurgulayan Başkan Civelekoğlu, “Giresun Belediyesi çalışanlarının alın terlerinin karşılığının ödenememesi kabul edilebilir bir durum değildir. Bu acı gerçek, belediye personelinin geleceğe yönelik endişelerini de artırmıştır. Belediye çalışanları şimdiden maaşlarını hiç alamama endişesini taşımaya başlamışlardır. Bu duruma razı gelmemiz mümkün değildir. Eğer Giresun Belediye Başkanı Fuat Köse ve ekibi, mesai arkadaşlarının maaşlarını ve bayram ikramiyelerini ödeyemeyeceklerse, kendilerine yardımcı olmaya hazırız” diye konuştu.

“AK PARTİ BELEDİYECİLİĞİ FARKINI GÖSTERDİ”

Başkan Civelekoğlu, Ak Parti belediyeciliği ile CHP belediyeciliği arasındaki farkın Giresun’da kısa sürede görüldüğünü belirterek, “Bizim dönemimizde bütün dünyayı etkisi altına alan koronavirüs sürecine, küresel çaptaki ekonomik sıkıntılara, Giresun’da peş peşe yaşanan doğal afetlere ve ülke olarak yaşadığımız asrın deprem felaketine rağmen Giresun Belediyesi emektarlarının maaşları her zaman gününde ve eksiksiz olarak ödenmiştir. Belediyede hiçbir zaman maaş sorunu yaşanmadığı gibi şehrimize de 2 milyar Türk Lirası üzerinde yatırım ve hizmet yapılmıştır. Ayrıca biz devraldığımızda da hatrı sayılır bir meblağ borç vardı, lakin bunu mazeret sayıp bir kere bile maaşlarda aksama yaşatmadık. Takdir kamuoyunun” dedi.

Exit mobile version