Giresun Işık Gazetesi

Doğu Karadeniz Bölgesi oda ve borsaları ortak hareket edecek

Giresun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hasan Çakırmelikoğlu, Giresun Ticaret Borsası Başkanı Hamza Bölük ve Bulancak Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ali Fatoğlu toplantıda Giresun’un ihtiyaç ve beklentilerini dile getirerek fındık, turizm ve lojistik konularında önemli taleplerde bulundu.

GİRESUN’UN FINDIK TARIMINDA YENİ YOL HARİTASI
Giresunlu temsilciler, fındık tarımında kalitenin artırılması, bölgedeki üreticilerin desteklenmesi ve dönüm başına verilen teşviklerin maliyetler göz önüne alınarak yeniden düzenlenmesi gerektiğini vurguladı. Özellikle kahverengi kokarca ile daha etkin mücadele yapılması gerektiği belirtildi.

TURİZMDE BÖLGESEL İŞ BİRLİĞİ VE LOJİSTİKTE GİRESUN’UN ROLÜ
Toplantıda, Giresun’un turizm potansiyelinin artırılması için bölge illeri arasında daha fazla iş birliği yapılması gerektiği ifade edildi. Samsun-Sarp Otobanı ve Demiryolu projeleriyle Giresun’un lojistik imkanlarının gelişmesi, bölgenin ulaşım ağlarına entegrasyonuyla turizm ve ticarette daha güçlü bir konum kazanması amaçlanıyor.

GİRESUNLU TEMSİLCİLERİN TALEPLERİ DİKKAT ÇEKTİ
Toplantıya katılan Giresun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hasan Çakırmelikoğlu, bölgenin turizm, ulaşım ve ticaret alanlarında ortak hareket etmesinin önemine vurgu yaparak, Giresun’un bölgesel kalkınmadaki rolünü artıracak projelerin hızlandırılması gerektiğini belirtti.

 

Exit mobile version