Giresun Işık Gazetesi

Dört dernekten anlamlı proje!

Trabzon Artvinliler Derneği Başkanı Ahmet Külekçi, Trabzon Bayburtlular Derneği Başkanı

Sahadettin Okay, Trabzon Gümüşhaneliler Derneği Başkanı Mürteza Eroğlu, Trabzon Giresunlular Derneği Kadin Kolları Başkanı Sebahat Öztürk ve Trabzon Hemşehri Dernekleri Platformu sözcüsü Mehmet Üçüncüoğlu Trabzon Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç’i ziyaret ederek sorunlarını dile getirdiler.

KONAKLAMA BÜYÜK SORUN

Trabzon’a komşu illerinden gelen hasta yakınlarının konaklama ihtiyacının çok büyük bir sorun haline geldiğini belirten başkanlar en kısa zamanda bir tesisin yapılıp hizmete girmesini istediler.

BAŞKAN GENÇ DESTEK VERİYOR

Hemşehri Dernekleri Platformu’nun çok önemli ve iyi niyetli bir girişimle  önemli bir konuyu Trabzon ve  bölgenin gündemine taşıdıklarını belirten Ortahisar Belediye Başkanı Av.Ahmet Metin Genç el birliğiyle bu işin altından kalkmak için ne gerekiyorsa yapacağız şeklinde destek sözü verdi..

KÜLEKÇİ; VATANDAŞ PERİŞAN

Trabzon Artvinliler Derneği Başkanı Ahmet Külekçi Trabzon’a Artvin dahil 12 ilden hasta geldiğini gelen bir çok hastanın uzun zaman tedavi olduğunu yakınlarının ise bu süreçte perişan olduğunu ifade etti. Ekonomik şartlardan kaynaklı kimsenin otelde kalmadığını misafirhanelerin yaz sezonu dolu olduğunu belirten Külekçi “insanlarımız arabalarda ya da parklarda yatıp kalkıyor. Banyo yok tuvalet yok yemek yok.Bu durum bizi  çok üzüyor. İnşallah en kısa zamanda Trabzon da bir hasta yakınları konukevi tesisi kuracağız. Bu tesis sadece bu amaçla kurulacak” diyerek herkesten destek istedi.

Exit mobile version