Giresun Işık Gazetesi

Erken Kanser teşhisi artık Giresun’da

Kanser hastalarının erken teşhis ve tedavisinde kullanılan Pozitron Emision Tomografi (PET-CT) cihazının Giresun Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kazandırılacağını duyurdu.

SAĞLIK BAKANLIĞI’NDAN TALİMAT GELDİ

Milletvekili Temür, konuyla ilgili Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca ile görüştüğünü ve bakanın talimatıyla Giresun’a PET-CT cihazı alınmasına karar verildiğini belirtti.

İHALE 15 GÜN İÇİNDE YAPILACAK

Giresun İl Sağlık Müdürlüğü tarafından 15 gün içerisinde PET-CT cihazı alım ihalesinin yapılacağını ifade eden Temür, cihazın en kısa sürede hizmete alınacağını söyledi.

ARTIK İL DIŞINA ÇIKMAYACAKLAR

PET-CT cihazının Giresun’a kazandırılmasıyla birlikte kanser hastalarının il dışına gitmeden ve özel hastanelere para ödemeden tüm tetkiklerini Giresun Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde yaptırabileceklerini kaydeden Temür, bu sayede hastaların hem maddi hem de manevi açıdan büyük bir yükten kurtulacağını vurguladı.

BAKAN KOCA’YA TEŞEKKÜR

Giresun’a her zaman destek olan Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca’ya da teşekkürlerini sunan Temür, “Giresun’umuzdan hiçbir zaman desteğini esirgemeyen kıymetli Bakanımız Sayın Dr. Fahrettin Koca’ya da şükranlarımı sunuyorum” dedi.

Exit mobile version