Giresun Işık Gazetesi

FETÖ’nün peşinde 45 şüpheli yakalandı

Bakan Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “FETÖ’cülere göz açtırmayacağız. Güvenlik güçlerimizin üstün gayretleriyle milletimizin huzuru, birlik ve beraberliği için mücadelemize kararlılıkla devam edeceğiz!” ifadelerine yer verirken, aynı zamanda son 11 ay içinde FETÖ’ye yönelik yapılan operasyonlar hakkında da bilgi verdi.

Buna göre, 1 Haziran 2023-15 Mayıs 2024 tarihleri arasında 18 ilde gerçekleştirilen operasyonlarda 5 bin 191 operasyon düzenlendiği ve 8 bin 153 şüphelinin yakalandığı belirtildi. Yakalanan şüphelilerden 1.518’inin tutuklandığı, 1.751’inin hakkında adli kontrol kararı verildiği ifade edildi.

Operasyonlar sırasında örgütün “Emniyet Mahrem Yapılanması ve Güncel Yapılanması” içerisinde faaliyet gösterenlerin tespit edildiği, “ByLock” kullanıcısı oldukları, ankesörlü telefonlarla iletişim kurdukları ve FETÖ soruşturmaları kapsamında haklarında kesinleşmiş hapis cezası ve aranma kaydı bulunduğu belirlenen şüphelilerin yakalandığı aktarıldı.

Operasyonlar sonucunda çok sayıda dijital materyal ve dokümana da el konulduğu açıklandı. Bakan Yerlikaya, operasyonları gerçekleştiren polisleri tebrik ederken, milletin dualarının kendileriyle olduğunu ifade etti.

Exit mobile version