Giresun Işık Gazetesi

Fuat Köse’den 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü mesajı

Başkan Köse, hayvanların toplumumuzun değerlerini yansıttığını ve onlara sahip çıkmanın bir insanlık görevi olduğunu belirtti.

Başkan Köse, belediye olarak sokak hayvanlarına daha iyi yaşam koşulları sunmaya devam edeceklerini ifade etti. Hayvanların sağlıklı ve güvenli bir ortamda yaşaması için gerekli adımları atmayı taahhüt etti. Ayrıca, “Onları korumak, geleceğimiz için atacağımız en önemli adımlardan biridir” diyerek farkındalık çağrısında bulundu.

HAYVAN BARINAĞINDA TAM DONANIMLI TEDAVİ

Giresun Belediyesi hayvan barınağında tedaviye ihtiyacı olan hayvanların bakım ve tedavilerinin düzenli olarak yapıldığı bilgisini paylaşan Köse, barınakta röntgen, kan sayımı, biyokimya cihazları, hasta odaları ve hava sterilizasyon cihazları gibi önemli donanımların bulunduğunu belirtti. Ayrıca, kedi evi ve köpekler için yatış alanlarının da mevcut olduğunu ifade etti.

HAYVANSEVERLERDEN YOĞUN SAHİPLENME

Köse, her ay yaklaşık 30-40 köpek ve 20-25 kedinin hayvanseverler tarafından sahiplendiğini ve bu durumun kendilerini çok mutlu ettiğini söyledi. Başkan Köse, 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü’nü kutlayarak, hayvanlara karşı daha duyarlı olunması temennisinde bulundu.

 

 

Exit mobile version