Giresun Işık Gazetesi

Gaziler Günü ve Atatürk’ün Giresun’a Gelişinin 100. yılı coşkuyla kutlandı!

Etkinlikler, Vali Mehmet Fatih Serdengeçti ve il protokolünün katılımıyla saat 10:00’da “Kahramanlarla Yürüyoruz” sloganıyla düzenlenen kortej yürüyüşüyle başladı. Debboy Mevkii’nden Atatürk Meydanı’na kadar uzanan yürüyüşte, Giresun halkı gazilerle birlikte omuz omuza yürüdü.

ÇELENK SUNMA TÖRENİ

Kortej yürüyüşünün ardından, Gaziler Günü anısına Atatürk Meydanı’nda saat 10:30’da çelenk sunma töreni düzenlendi. Törende saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından günün anlam ve önemi üzerine konuşmalar yapıldı. Ayrıca, “Gaziler Arası Spor Müsabakaları” ödül töreni gerçekleştirildi.

ATATÜRK’ÜN GİRESUN’A GELİŞİNİN TEMSİLİ TÖRENİ

Saat 11:00’de Liman Sahası Sahil Güvenlik Komutanlığı Alanı’nda, Atatürk’ün Giresun’a gelişinin temsili olarak düzenlenen törende Giresun Belediye Başkanı Fuat Köse’nin konuşmasının ardından halk oyunları gösterileri yapıldı. Bayrak, Atatürk’ün Giresun’a gelişini temsilen gaziler tarafından rıhtıma getirilerek Vali Serdengeçti’ye teslim edildi.

MİLLET BAHÇESİ’NDE ANILAR CANLANDI

Saat 11:30’da Millet Bahçesi’nde devam eden törende, merhum Dr. Nurettin Otaman’ın tarihi konuşma metni okundu. Ardından Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün cevabi konuşma metni ve Vali Mehmet Fatih Serdengeçti’nin konuşmalarıyla program tamamlandı.

KIBRIS GAZİLERİNE ÖZEL PROGRAM

Millet Bahçesi’ndeki programın ardından, Vali Serdengeçti’nin ev sahipliğinde, kahraman gazilerimiz ve şehit yakınlarımızla öğle yemeği düzenlendi. Günün son etkinliği olarak saat 14:00’te Giresun İl Özel İdaresi Çotanak Konferans Salonu’nda Kıbrıs Gazileri için hazırlanan belgesel filminin gösterimi yapıldı ve gazilere hediyeler takdim edildi. Bu etkinlik, Kıbrıs Barış Harekatı’nın 50. yılı kutlamasıyla tamamlandı.

VALİ SERDENGEÇTİ’NİN MESAJI

Vali Serdengeçti, etkinliklerle ilgili duygularını şu şekilde dile getirdi: “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Giresun’a gelişinin 100. yılı (Şeref Günü) ve 19 Eylül Gaziler Günü’nü tebrik ediyorum. Bu vesile ile aziz şehitlerimizi ve ebediyete irtihal eden gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyor, hayatta olan gazilerimize esenlik diliyorum. Bu özel günde, 19 Eylül Gaziler Günü münasebetiyle ‘Kahramanlarla Yürüyoruz’ mottosuyla düzenlenen yürüyüş programı akabinde Çelenk Sunma Töreni gerçekleştirildi. Ardından, Şeref Günü’müzü, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Giresun’umuza gelişinin 100. yılını gururla andık. Ecdattan teslim aldığımız şanlı bayrağımızı nice asırlar boyunca onurla dalgalandıracak olan istikbâlimizin güvencesi değerli evlatlarımıza emanet ediyoruz. Bu vesileyle bir kez daha; Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere gaza ruhuyla vatana can olan, hakları asla ödenmez kahramanlarımızı saygı ve rahmetle anıyoruz.”

 

 

Exit mobile version