Giresun Işık Gazetesi

Giresun Adası turizme kapalı değil, ulaşım sorunu var

Ayhan, turizm açısından şehrin lokomotifi olan Giresun Adası’na turist götürememenin kentin tanıtım, ekonomi ve sosyal hayatına vurulmuş en büyük darbe olduğunu kaydetti. Giresun Adası’nın turizme kapalı olmamasına rağmen, vali, milletvekilleri ve turizm müdürlüğü yetkililerinin adanın turizme kapalı gibi algı yaratmasının bilgi eksikliğinden kaynaklandığını belirtti.

GEZİ TEKNESİ EKSİKLİĞİ

Ayhan, “Giresun Adası turizme kapalı değildir. Sorun adaya turist götürüp getirecek bir gezi teknesi olmamasından kaynaklanmaktadır. Bu da şehrin önde gelenleri ve siyasilerin beceriksizliği ile şehri yönetenlerin yanlış bilgilendirilmesinden kaynaklanmaktadır. Giresun’un en büyük turizm lokomotifi olan adayı 50-60 bin turist ile buluşturamamak şehrin ekonomisi, tanıtımı ve sosyalleşmesine vurulmuş en büyük darbedir” dedi.

ADA PROJESİ İNANIRLIĞINI YİTİRDİ

GESOB Başkanvekili Ayhan, Giresun Adası’nda 2015 yılı öncesine dönülmesini her bir Giresunlunun üzüntüyle takip ettiğini belirterek, adaya yönelik projelerin inanırlığının kalmadığını söyledi. “Öncelikle Giresun Adası’na güvenli bir seyahat için karşılıklı bir iskele yapılması gerekmektedir. Ayrıca gezi tekneleri için güvenli bir sığınma alanı ve yolcu rıhtımı oluşturulmalıdır. Ancak bundan hiç bahsedilmiyor” dedi.

GERÇEKLERİ KONUŞALIM

Ayhan, “Giresunlulara hayal pazarlayıp, hayal satmayın. Giresun’da gerçekleri konuşalım. Eğer amaçları adayı yeniden turizme açmaksa, bugünden itibaren Giresun Adası’na tekne seferi başlatsınlar. Adaya yeniden yerli ve yabancı turist gelmeye başladığında proje kendiliğinden gelecektir” dedi. Ayhan, yatırımcı bulup adaya gezi seferlerine başlamanın gerekliliğini vurguladı.

YANLIŞ UYGULAMALAR

Ayhan, Giresun Adası’nda gerçekleştirilen basın bilgilendirme toplantısında, vali ve milletvekilinin sahil güvenlik teknesiyle giderken, basın mensuplarının insan taşıma yetki belgesi olmayan tekne ile götürülmesini eleştirdi. “Giresun Valiliği gazetecileri denizde yolcu ve insan taşıma yetki belgesi olmayan deniz araçlarıyla adaya götürerek büyük suç işliyorlar. O esnada istenmedik olaylar olsa kim bunun sorumluluğunu alabilir?” dedi.

Exit mobile version