Giresun Işık Gazetesi

Giresun Belediyesi maalesef güllük gülistanlık olmadı

31 Mart 2024 Mahalli İdareler Seçimlerinde göreve gelen Köse’nin çalışmalarını eleştiren Civelekoğlu, belediyenin büyük projeler yerine yalnızca rutin işlerle ilgilendiğini ve bu durumu takip ettiklerini belirtti.

“SADECE PARKE TAŞI TAMİRİ VE OT BİÇME İŞLERİ YAPILIYOR”

Civelekoğlu, “Belediyenin, neredeyse yılın yarısını parke taşı tamiri, yama asfalt, kaldırım ve ot biçme işleriyle geçirdiğini söylemiyoruz; bunu belediyenin basın bürosunun haber servislerinden öğreniyoruz. Belediye, Fuat Köse yönetiminde sadece günlük işlerle meşgul oldu. Ayrıca, kendi dönemlerinde açılan Bilgi Evleri’nin ismini değiştirip Çocuk Akademisi yaparak yeni bir proje gibi lanse edilmesini doğru bulmuyoruz. AB atık su projesi kapsamında bozulan yolları belediye kaynaklarıyla yapılmış gibi göstermek de doğru değil” dedi.

“FUAT KÖSE GÖMÜ MÜ BULDU?”

Civelekoğlu, Başkan Köse’nin belediyenin borçlarını ödediği yönündeki açıklamalarını da eleştirdi. “Belediye Başkanı Köse’nin 400 milyon lira borç ödediğini iddia etmesi yakından takip ettiğimiz bir konu. Eğer gerçekten bu kadar borç ödendiyse ne mutlu ona, ama ödendiği gibi kamuoyuna lanse ediliyorsa, ya Köse bir hezeyan içindedir ya da belediyenin hesaplarından habersizdir. Hani belediyenin kasasında para yoktu? Sayın Köse gömü mü buldu?” şeklinde konuştu.

“ŞEFFAF BELEDİYECİLİK GEREĞİ BORÇ KİMLERE ÖDENDİ?”

Civelekoğlu, belediyenin ödediği borçların kimlere ve hangi kurumlara yapıldığının kalem kalem açıklanmasını talep ederek, “400 milyon lira borcun nereye ödendiğini açıkça paylaşın ki, Giresun halkının kafasında soru işaretleri kalmasın. Şeffaf ve adil belediyecilik bunu gerektirir” ifadelerini kullandı.

“MUHALEFET GÖREVİMİZİ SÜRDÜRECEĞİZ”

Civelekoğlu, 31 Mart seçimlerinde Giresun halkının kendilerine muhalefet görevi verdiğini hatırlatarak, “Biz, CHP’li Giresun Belediyesinin yaptıklarının ve yapamadıklarının sürekli ensesinde olacağız. Giresun şaha kalkmadı, daha doğru dürüst çöpler toplanmıyor” diyerek eleştirilerini sonlandırdı.

 

 

Exit mobile version