Giresun Işık Gazetesi

“Giresun belediyesinde ekonomik istikrar sağlandı”

Göreve geldiği 6,5 aylık süreci değerlendiren Köse, belediyenin mali yapısında önemli adımlar atıldığını belirtti. 184 milyon liralık çek ödemesinin 130 milyonunu ödediklerini ifade eden Köse, “Ekonomik olarak en kötü günler geride kaldı” dedi.

FAİZLİ BORÇ ALMADIK
Başkan Köse, görev süresince faizli borç almadıklarını ve 400 milyon lira borç ödemesi gerçekleştirdiklerini söyledi. Özellikle AKSA Elektrik firmasına 30 milyon liralık elektrik borcunun faiziyle ilgili önemli bir anlaşma sağladıklarını belirtti.

PRESTİJLİ ÇEKLERİMİZ OCAK’TA BİTİYOR
Belediyenin çek prestijinin korunacağını vurgulayan Köse, “Ocak ayında çek ödemelerimiz sona eriyor. Belediyenin hiçbir çeki yazılmadı ve bu prestij devam edecek” diye konuştu. Ayrıca, özel kalem harcamalarının kendilerinden önceki döneme kıyasla ciddi oranda azaldığını da ekledi.

HİBE VE YARDIMLARLA BELEDİYEYE 12 YENİ ARAÇ
Köse, görev süresince hibe yoluyla belediyeye 10 araç kazandırdıklarını ve Almanya’daki yardımseverler sayesinde tam donanımlı iki itfaiye aracının da yolda olduğunu duyurdu.

AŞEVİNDEN 100 AİLEYE SICAK YEMEK
Belediye aşevinin haftada üç gün 100 ihtiyaç sahibi aileye sıcak yemek götürdüğünü söyleyen Köse, bu hizmetin hayırseverlerin desteğiyle büyüyeceğini ifade etti.

KONUT VE DÜKKAN İHALESİNDEN CİDDİ GELİR BEKLENİYOR
Belediyeye ait arsayı kat karşılığı ihaleye çıkaracaklarını belirten Başkan Köse, buradan elde edilecek gelirin belediyeye önemli katkı sağlayacağını açıkladı.

MUHTARLARIN TALEPLERİNİN YÜZDE 70’İ ÇÖZÜLDÜ
Muhtarların taleplerinin yüzde 70’ini çözdüklerini açıklayan Köse, geri kalanların ise ekonomik nedenlerle ertelendiğini ifade etti. Ayrıca, ikametgahların köy ve ilçelerden şehre alınması konusunda muhtarlardan destek istedi.

 

Exit mobile version