Giresun Işık Gazetesi

Giresun takımları zirveye çıktı

Düzenlenen ödül töreninde 13 kategorinin 1’inci, 2’nci ve 3’üncüleri ile özel başarı kazanan robot takımlarına ödülleri takdim edildi. Dört gün süren yarışmalar, heyecan dolu robot mücadeleleriyle hafızalara kazındı.

Yarışma 17 ülkeden bin 3 kurum ve toplamda 6 bin 691 yarışma başvurusu ile Erzurum’da gerçekleşti. Dört gün süren etkinlik boyunca katılımcılar 13 farklı kategoride mücadele etti. Yarışmalar sırasında tribünlerden gelen destekler, atmosferi daha da heyecanlı hâle getirdi.Heyecanın zirvede olduğu müsabakalarda finaller oynanarak kazananlar belirlendi.

GİRESUN’DAN 62 TAKIM KATILDI

Yarışmaya Giresun adına 62 takım katılırken, 13 farklı kategoride ilimizi temsil ettiler.

Yarışmada Cumhuriyet Ortaokulu, Giresun Meslekî ve Teknik Anadolu Lisesi, Nurettin Canikli Anadolu İmam Hatip Lisesi, Bulancak Meslekî ve Teknik Anadolu Lisesi, Şebinkarahisar Hasan-Kezban Özbek Meslekî ve Teknik Anadolu Lisesi, Güre Ortaokulu, Keşap Çok Programlı Anadolu Lisesi, Bulancak Fen Lisesi, Bulancak Bilim ve Sanat Merkezi, Piraziz 15 Temmuz Şehitler Ortaokulu, Şebinkarahisar Fen Lisesi, Espiye Şehit Cengiz Sarıbaş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Yağlıdere Çok Programlı Anadolu Lisesi, Görele Nihat Gürel Fen Lisesi ve Görele Mehmet Gürel Ortaokulu robot takımları derece için mücadele etti.Yarışma sonunda robot takımları 3 ayrı kategoride başarılar elde etti.

Bu yıl kategori birincisi olan takımlara 20 bin TL, kategori ikincisi olan takımlara 15 bin TL ve kategori üçüncüsü olan takımlara 10 bin TL verildi. Ayrıca ASELSAN ve MESS Vakfı tarafından da başarılı öğrencilere bazı özel ödüller takdim edildi.

Giresun İl Millî Eğitim Müdürü Ertuğrul Tosunoğlu, gençlerin azmi ve emeğini överek tüm katılımcı öğrencileri, onlara rehberlik eden danışman öğretmenleri ve bu başarıya zemin hazırlayan idarecileri itebrik etti.

Tosunoğlu, geleceğin mimarları olan öğrencilerin, bu parlak başarılarının devamını dileyerek, “Elde edilen bu zaferler, geleceğe umut ve güvenle bakmamızı sağlıyor” dedi.

Exit mobile version