Giresun Işık Gazetesi

Giresun Ticaret Lisesi’nin geleceği belirsizliğini koruyor!

Okulun mezunları, tarihi binanın bir müzeye dönüştürülmesi için uzun süredir mücadele ediyor. Ancak Milli Eğitim Bakanlığı’nın gündeminde, kentte bir kütüphane olmadığı gerekçesiyle, bu tarihi yapının kütüphane olarak kullanılması fikri yer alıyor.

CHP’Lİ GEZMİŞ: “TARİHSEL HAFIZAYI YAŞATMAKLA SORUMLUYUZ”

Giresun Ticaret Lisesi’nin müzeye dönüştürülmesi için mücadele eden mezunları destekleyenler arasında, CHP Giresun Milletvekili Elvan Işık Gezmiş de bulunuyor. Gezmiş, okul mezunları, öğretmenler ve bölge halkından oluşan Gönüllü Yürütme Kurulu’nun uzun süredir kamuoyu oluşturmak için çaba gösterdiğini belirterek, “Bu tarihi bina, kent turizmine kazandırılmalı ve amacına uygun bir şekilde yaşatılmalıdır,” dedi.

“CUMHURİYET DEĞERLERİNE SAHİP ÇIKMALIYIZ”

Gezmiş, “Ortada tarih varsa, toplumsal bir hafıza da var demektir. Uzun yıllardır süregelen politikalar nedeniyle tarihe, kültüre ve sanata yönelik olumsuz yaklaşımlar sergilendiğini görüyoruz. Cumhuriyet değerlerine sahip çıkılmadığını da acı bir şekilde deneyimledik. Bu tarihi yapının korunması ve gelecek nesillere aktarılması, bizim sorumluluğumuzdur,” şeklinde konuştu.

Gezmiş, ayrıca, geçmişte iktidar temsilcilerinin, bu tarihi yapının Kent Müzesi’ne dönüştürüleceğine dair basına yansıyan demeçlerini hatırlatarak, “Bu konuda biz de tarafız ve tarihimize sahip çıkmakla sorumluyuz,” dedi.

MECLİS’E TAŞIDI

Konuyu Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) gündemine taşıyan CHP’li Gezmiş, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un yanıtlaması istemiyle bir soru önergesi sundu. Gezmiş, önergesinde şu soruları yöneltti:

Tarihi Giresun Ticaret Lisesi’nin geleceği hakkında belirsizlik sürerken, kamuoyu ve mezunlar mücadelesini sürdürüyor.

Exit mobile version