Giresun’da 37. Ahilik Haftası coşkuyla kutlandı

Giresun’da 37. Ahilik Haftası, Atatürk Meydanı’nda düzenlenen törenle kutlandı.

Giresun’da 37. Ahilik Haftası coşkuyla kutlandı
REKLAM ALANI
Yayınlama: 26.09.2024
10
A+
A-

Törende yılın ahi ustası, kalfası ve çırağı seçilen isimler ödüllerini aldı. Bu yılın ahi ustası Ön Düzen Ayarcılığı ve Lastikçilik mesleğini icra eden Dilek Emine Domaçoğlu oldu. Yılın ahi kalfası unvanını Grafik ve Fotoğrafçılık mesleği yapan Emel Sakaoğlu alırken, Moda Tasarım ve Teknolojileri mesleğini yapan Şeyma Ayhan ise yılın ahi çırağı seçildi.

PLAKETLER PROTOKOL TARAFINDAN TAKDİM EDİLDİ

Yılın ahilerine plaketleri Vali Yardımcısı Şahin Bayhan, Giresun Belediye Başkanı Fuat Köse, Defterdar Hüsna Yıldız, Ticaret İl Müdürü Meltem Saniye Erciyas ve Giresun Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği (GESOB) Başkanı Ali Kara tarafından takdim edildi. Törende konuşan Ticaret İl Müdürü Meltem Saniye Erciyas, kadınların Ahilik teşkilatında önemli roller üstlendiğini belirtti.

“AHİLİK SADECE ERKEKLERE ÖZGÜ DEĞİL”

Erciyas, Ahiliğin iş hayatının etik değerlerini koruma, müşteri memnuniyeti ve toplumsal sorumluluk bilinciyle hareket etme ilkesini günümüzde de yaşattığını vurguladı. “Ahilik, sadece erkeklere özgü bir teşkilat olmamıştır. Kadınlar da bu sistemde önemli görevler üstlenmiş, ahlaki meslek eğitimi almış ve toplumsal dayanışmayı desteklemişlerdir” dedi.

“ADALETİ VE YARDIMLAŞMAYI ESAS ALACAĞIZ”

GESOB Başkanı Ali Kara ise Ahiliğin her gün yaşanması ve yaşatılması gereken bir değer olduğunu söyledi. Kara, “Ahilik, sadece kutlama konusu değil, her gün ticaret hayatımızda dürüstlüğü, adaleti ve yardımlaşmayı esas alacağımız bir yol haritasıdır” ifadelerini kullandı.

“ESNAF DÜRÜST OLANDIR”

Giresun Belediye Başkanı Fuat Köse, Ahiliğin esnaflık kültürünü yaşatan bir teşkilat olduğuna dikkat çekerek, “Esnaf, topluma yük olmamakla kalmaz, çevresine, komşusuna, fakirine her zaman yardımcı olandır. Ölçüde, kantarda dürüst olmayanın itibarı da yoktur” dedi. Köse, esnafın ticaretin yanı sıra sosyal sorumluluklarını da yerine getirdiğini sözlerine ekledi.

 

 

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.