Giresun Işık Gazetesi

Giresun’da eller semaya “Şehit ve mazlumlar için” açıldı

Diyanet İşleri Başkanlığı koordinesinde “Mevlid-i Nebi Haftası ile Camiler ve Din Görevlileri Haftası” dolayısıyla 81 ilde “Şehitlerimiz ve mazlumlar için duadayız” programları düzenlendi.
Bu kapsamda Giresun İl Müftülüğünce Seyyid Mevlana Sadrettin Efendi Camii’nde düzenlenen programda şehit ve mazlumlar için dua edildi.
Giresun İl Müftüsü Selçuk Kılıçbay, mazlumların yanında olup, zulme uğrayan insanların haklarını savunmaya devam edeceklerini belirterek, “Bugün dünyanın çeşitli bölgelerinde, özellikle Filistin ve Gazze’de, masum insanların zulme uğradığını ve haklarının ihlal edildiğini derin bir üzüntüyle izliyoruz.
Mazlumların ve masum gönüllerin her türlü zulüm, bela ve musibetten korunması için dua ediyoruz. Filistinli kardeşlerimizin yaşadığı bu zorluklar karşısında, onları sahipsiz ve yardımsız bırakmamamız gerektiğine inanıyoruz. Yeryüzünün farklı bölgelerinde zulme ve haksızlığa maruz kalan tüm insanlara yardım eli uzatmanın ahlaki ve insani bir sorumluluk olduğunu hatırlatıyoruz.
Bizler, mazlumların sesini duyurmaya, hak ve adalet talebimizi yükseltmeye devam edeceğiz. Birliğimizin ve beraberliğimizin daim olması, mabetlerimizin korunması ve ezanlarımızın susturulmaması için hep birlikte mücadele edeceğiz.
Bu vesileyle, İlk kıblemiz Mescid-i Aksa’nın ve peygamberler şehri Kudüs’ün, mazlumların yurdu Gazze’nin, Lübnan’ın, Yemen’in, Doğu Türkistan’ın korunması ve tüm İslam coğrafyasındaki kardeşlerimizin kurtuluşu ve esenliği için dualarımızı ve desteğimizi yineliyoruz.” dedi.

Exit mobile version