Giresun Işık Gazetesi

Giresun’da Patoz Ücretleri Belirlendi

Vali Yardımcısı Mehmet Fatih Yakınoğlu’nun başkanlık ettiği toplantıda, patoz çekim ücreti Ton/Saat başına 3600 TL olarak belirlendi.

7 Ağustos Çarşamba günü Valilik Toplantı Salonunda gerçekleşen toplantıya, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Mustafa Sarı, Giresun İl Tarım ve Orman Müdürü Dr. Muhammet Angın, Giresun Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Nurettin Karan ve patozcu temsilcileri katıldı.

TEDBİRLER VE YASAKLAR

Toplantıda alınan kararlar gereğince, patoz sahiplerinin fındığın kırılmasını önleyici tedbirler alması zorunlu hale getirildi. Değirmen lastiklerinin en fazla 35 saat kullanılması kararlaştırıldı ve fazla fındık kıran patozların çalıştırılması yasaklandı.

ÇEVRE DÜZENLEMELERİ

Toplantıda ayrıca, fındık çekim işlemi sonucu ortaya çıkan zurufların yol kenarlarına bırakılmaması kararlaştırıldı. Bırakanlar hakkında kamu malına zarar vermek ve çevre kirliliğine neden olmaktan yasal işlem yapılacak. Belediye ve köy muhtarlıkları, alınan kararlara uyulup uyulmadığını denetleyecek.

ADİL VE ÇEVRE DOSTU HASAT HEDEFİ

Bu kararlar sayesinde, hem fındık üreticilerinin hem de patoz sahiplerinin haklarını koruyarak adil bir çalışma ortamı oluşturmak amaçlanıyor. Ayrıca, çevreye duyarlı bir fındık hasadı süreci için de önemli adımlar atılmış oldu.

Exit mobile version