Giresun Işık Gazetesi

Giresun’un 100 yıllık içme suyu ihtiyacını karşılayacak

Giresun Belediye Başkanı Fuat Köse’nin ev sahipliğinde, proje için güç birliği yapma amacıyla tüm belediye başkanları bir araya geldi.

Toplantıya; Bulancak Belediye Başkanı Necmi Sıbıç, Keşap Belediye Başkanı Tuncay Muhammet Arışan, Dereli Belediye Başkanı Kazım Zeki Şenlikoğlu ve Duroğlu Belediye Başkanı Halil Çetin katıldı. Giresun Merkeze 70 kilometre uzaklıktaki İkisu bölgesinden başlatılacak olan proje, su sıkıntısını kalıcı olarak çözmeyi hedefliyor.

SU SIKINTISINA KALICI ÇÖZÜM

Toplantıda konuşan Giresun Belediye Başkanı Fuat Köse, bölgedeki su sıkıntısının önümüzdeki yıllarda daha da artacağını belirterek, “Kuyularımız ve depolarımız yetersiz kalıyor. Bu nedenle İkisu DSİ Su Projesi hepimizin olmazsa olmazıdır” dedi. Belediye başkanları, farklı partilerden olmalarına rağmen aynı hedef doğrultusunda bir araya gelmenin önemine dikkat çekti.

PROJEDE İLERLEME KARARLARI

Toplantıda, Giresun Valisi Mehmet Fatih Serdengeçti ile görüşülmesi ve DSİ Bölge Müdürü Fatih Kişi’nin Giresun’a davet edilerek projeyle ilgili detaylı görüşmeler yapılması kararlaştırıldı. Ayrıca, projeye baraj ilavesi yapılması için DSİ’ye teklif sunulması kararı alındı.

 

 

Exit mobile version