Giresun Işık Gazetesi

‘Gömü bulmadık, halkın parası nereye gömüldü, onu bulduk’

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Merkez İlçe Başkanı Av. Murat Bektaş, AKP Merkez İlçe Başkanı Ekrem Civelekoğlu’nun Giresun Belediye Başkanı Fuat Köse’ye yönelik “Fuat Köse gömü mü bulmuş?” sözlerine yanıt verdi. Bektaş, belediyenin borç ödeme sürecini ve tasarruf politikasını anlatarak Civelekoğlu’nun iddialarını çürüttü.

400 MİLYONUN ÜZERİNDE BORÇ ÖDENDİ

Bektaş, Belediye Başkanı Fuat Köse’nin göreve geldiği günden itibaren 177 milyon TL tutarında geçmiş dönemden kalan kredi anapara ve faiz ödemesinin yapıldığını belirtti. Ayrıca 175 milyon TL değerinde çek ödemesi gerçekleştirildiğini ve SGK ile vergi borçlarıyla birlikte toplamda 400 milyon TL’nin üzerinde bir borç ödendiğini vurguladı. Bu süreçte hiçbir şekilde yeni kredi çekilmediğinin altını çizdi.

“GÖMÜ BULMADIK, HALKIN PARASI NEREYE GÖMÜLDÜ, ONU BULDUK”

Bektaş açıklamasında, “Biz gömü bulmadık ama halkın parasının Özel Kalem gibi isimlerle nelere gömüldüğünü bulduk” ifadelerini kullandı. Fuat Köse’nin belediye bütçesini tasarruf ederek yönettiğini ve AKP döneminde yapılan gereksiz harcamaların azaltıldığını söyledi. Özellikle Özel Kalem harcamalarının son 3 ayda 25 milyon TL’den 10 kat azaltıldığını belirterek, belediyenin bu tasarruflarla borç ödemeye devam ettiğini ve hizmet sunduğunu ifade etti.

HALKA YÖNELİK PROJELER HAYATA GEÇİYOR

Bektaş, Başkan Fuat Köse’nin Kent Lokantası ve Afet Acil Durum Merkezi gibi önemli projeleri hayata geçirmeye çalıştığını ve kişisel çıkarlar yerine halkın çıkarlarını ön planda tutan bir anlayışla çalıştığını dile getirdi. “Biz de Belediye Başkanımızın yanındayız” diyerek açıklamasını sonlandırdı.

 

 

Exit mobile version