Giresun Işık Gazetesi

Halı sahaları parasal alana çevirmek mirasyediliktir

Civelekoğlu, bu kamusal alanların halka ücretsiz hizmet sunması gerektiğini belirterek, kararın yanlış olduğunu vurguladı.

“HALKIN MALINI PARASAL ALANA ÇEVİRMEK MİRASYEDİLİKTİR”

Civelekoğlu, Giresun Belediyesi’nin bu kararı için “Bu, tam anlamıyla mirasyedi bir anlayışla halkın malını parasal alana çevirmektir,” dedi. Ayrıca, söz konusu halı sahaların, Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Giresun Belediyesi tarafından gençlerin ücretsiz kullanımına sunulmak üzere yapıldığını hatırlattı.

“GENÇLERİN CEBİNE GÖZ DİKMEK”

Belediye Meclisi toplantısında oy çokluğuyla kabul edilen ihaleye sert tepki gösteren Civelekoğlu, dükkanların kiraya verilmesine karşı olmadıklarını, ancak gençler için yapılan halı sahaların kiraya çıkarılmasının kabul edilemez olduğunu ifade etti. “Bugün halı sahaları parasal alana dönüştüren belediye yönetimi, yarın basketbol ve tenis kortlarını da kiraya verebilir. Gençlerin spor yapmaları için yapılan alanları ticari amaçlarla kullanmak, onların cebindeki harçlığa göz dikmek demektir,” dedi.

İHALE TARİHİ 31 EKİM

İhalenin 31 Ekim 2024 tarihinde yapılacağı ilan edilmiş durumda. Civelekoğlu, bu yanlıştan dönülmesi için Giresun Belediyesi’nden iptal kararı beklediklerini dile getirdi.

 

Exit mobile version