Giresun Işık Gazetesi

Karadeniz’de Sınır Ötesi İşbirliği

Toplantıda, Karadeniz Havzasındaki illerin kalkınmasına yönelik 52 milyon avroluk AB fonunun kullanılacağı açıklandı.

Kastamonu Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı (KUZKA) Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya, programa dahil olan 25 ilin merkezi yönetim yerel teşkilatları, yerel yönetimler, kamu kuruluşları, eğitim ve araştırma kurumları ile kar amacı gütmeyen kuruluşların temsilcileri katıldı. Programın kuralları ve proje başvuru süreci hakkında katılımcılara kapsamlı bilgiler verildi.

KUZKA Genel Sekreteri Dr. Serkan Genç, programın Avrupa Birliği ve komşu ülkeler arasında işbirliğini geliştirmeyi amaçladığını belirterek, “Güçlü projeler hazırlayarak, bölgemizin kalkınmasına yönelik mali kaynakları çekmeyi arzu ediyoruz,” dedi. Avrupa Birliği İşleri Uzmanı Serkan Bozkurt ise, program kapsamında toplam 52 milyon avroluk bir bütçenin olduğunu ve projelerin Gürcistan, Yunanistan, Bulgaristan gibi ülkelerden ortaklarla birlikte yürütüleceğini vurguladı.

Programın 2021-2027 dönemi ikinci proje teklif çağrısı 29 Mart 2024’te yayınlanmış olup, başvurular 28 Haziran 2024’e kadar yapılabilecek. Projelerin uygulama süresi küçük ölçekli projelerde en fazla 18 ay, standart projelerde ise en fazla 30 ay olacak.

Exit mobile version