Giresun Işık Gazetesi

Karaduman: Şeyda kızımız için çok üzgünüz

HABER: NAMIK BALTAOĞLU

Kamu Yararına Çalışan Türkiye Polis Emeklileri Derneği Giresun Şube Başkanı Aydın Karaduman, İstanbul Ümraniye’de geçtiğimiz hafta meydana gelen ve Şeyda Yılmaz isimli polis memurunun şehit edilmesiyle sonuçlanan olaya ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Başkan Aydın Karaduman, yaptığı yazılı açıklamada, Şeyda Yılmaz’ın, 26 suçtan kaydı bulunan, yakalandıktan sonra da karakoldan kaçan ve bir polisin silahını alan Yunus Emre Geçti   tarafından katledildiğini hatırlattı. Düzenlenen operasyon sırasında meydana gelen olayı büyük bir talihsizlik olarak nitelendiren Karaduman, “Motosiklet hırsızlığı iddiasıyla gözaltına alınan Yunus Emre Geçti, annesiyle polis merkezinin bahçesinde görüşürken kaçarak izini kaybettiriyor. Arama operasyonuna genç bir polis memuresi de dahil ediliyor. Şeyda kızımız, sıkıştırılan zanlının, bir polis memurunun silahını alıp ateş açmasıyla şehit düşüyor” dedi.

Karaduman, açıklamasında, “Son olay bu tür operasyonlarda zanlıların yakalanma ve gözaltı süreçlerinde çok daha dikkatli olunması gerektiğini ortaya koymuştur. Polis meslektaşlarımızın kendi can güvenliklerini sağlamadan zanlıları ya da   firarileri yakalamak için operasyona girmeleri, zaman zaman böyle acı sonuçlar doğuruyor. Bu konuda acil tedbirler alınması gerekir” değerlendirmesinde bulundu.

Genç polis memuresi Şeyda Yılmaz’ı kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşadıklarını dile getiren Başkan Karaduman, açıklamasını “Görevi uğruna can veren genç şehidim, seni kelimelere sığdıramam. Artık yerin bizlerin ve  milletimizin kalbidir. Ruhun şad, mekânın cennet olsun. Her birimiz Şeyda kızımız gibi  ‘ölürsem şehit, kalırsam gazi’ inancı ile yoğrulmuşuz. Bizler Ay Yıldızlı üniformasını kefen yapmış bir teşkilatın mensuplarıyız. Bundan da her zaman gurur duyduk” ifadeleriyle tamamladı.

Exit mobile version