Giresun Işık Gazetesi

Konal’dan köy ve yaylalar için çağrı

MHP Giresun Milletvekili Ertuğrul Gazi Konal, Giresun’un köy ve yaylalarındaki altyapı eksikliklerini sert bir dille eleştirdi. Konal, köy ve yaylaların üretim ve tarımsal faaliyetlerinin artması, hayvancılığın eski günlerine dönmesi için temel altyapı sorunlarının ivedilikle çözülmesi gerektiğini vurguladı.

“YOLLAR, ELEKTRİK VE İLETİŞİM SORUNLARI ÇÖZÜLMELİ”

Konal, açıklamasında köy ve yayla yollarının konforunun artırılması, elektrik hatlarındaki aksaklıkların giderilmesi ve iletişim sorunlarının çözülmesi gerektiğine dikkat çekti. “GSM’siz, internetsiz, yolsuz, susuz köylerimizin ve yaylalarımızın sorunlarının ivedilikle çözülmesi gerektiğini açık şekilde görüyoruz,” diyen Konal, Giresun’un fedakar vatandaşlarının devlet-millet iş birliği ile yıllarca üzerine düşeni fazlasıyla yaptığını belirtti.

“50 YIL ÖNCEKİ HİZMETLERİ HALEN DİLE GETİRMEKTEN ÜZÜNTÜ DUYUYORUM”

Konal, “50 yıl önceki yol, su ve elektrik hizmetlerini halen dile getirmekten bir milletvekili olarak üzüntü duyuyorum. Çabalıyoruz, istiyoruz ve sonuna kadar devam edeceğiz elbette. Yeter ki yapılsın; söz veriyorum, Ertuğrul Gazi Konal dile getirdi diye değil, ihtiyaç olduğu için yapılacak. Bu yüce yürekli Giresun köylüsü, gerçekten bu yolları, bu elektriksizlik çilesini ve 2024 yılında telefon çekmeyen köylerin, yaylaların varlığını hak etmiyor,” şeklinde konuştu.

VATANDAŞLAR MODERN HİZMETLERİ BEKLİYOR

Konal’ın açıklamaları, Giresun’un köy ve yaylalarında yaşayan vatandaşların modern hizmetlere kavuşma umudunu artırırken, yetkililerin bu sorunların çözümüne yönelik adımlar atması gerektiğine dikkat çekiyor.

Exit mobile version