Giresun Işık Gazetesi

Milletvekili Gezmiş’ten kadın cinayetlerine karşı çağrı

Şiddetin boyutlarının giderek arttığını vurgulayan Gezmiş, yasaların etkin uygulanması gerektiğini belirtti.

ŞİDDETİN DURMASI İÇİN SOMUT ADIMLAR

Yeni yasama döneminde eğitimin sorunlarını ve kokarca istilasını Meclis gündemine taşıyan Elvan Işık Gezmiş, bu kez kadın cinayetlerine dikkat çekti. Meclis Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada, şiddete karşı alınacak önlemler konusunda hükümeti göreve çağırdı. “Her gün iki ya da üç kadın erkekler tarafından katlediliyor” diyen Gezmiş, yasaların tam anlamıyla uygulanması gerektiğini vurguladı.

CEZASIZLIK POLİTİKALARI SONA ERMELİ

Milletvekili Gezmiş, şiddetin yaygınlaşmasının toplumsal cinsiyet eşitsizliği, kadınların ikinci sınıf vatandaş olarak görülmesi ve yasaların etkisiz uygulanmasından kaynaklandığını söyledi. Cezasızlık politikalarının suçlulara cesaret verdiğini belirten Gezmiş, “Katillere ceza indirimi verilmesi kadın cinayetlerinin artmasına neden oluyor” dedi.

BİREYSEL SİLAHLANMA YASAKLANSIN

Kadın cinayetlerinin durması için hükümetin acilen somut adımlar atması gerektiğini belirten Gezmiş, bireysel silahlanmanın da yasaklanması çağrısında bulundu.

KADINLARIN MÜCADELESİNE SELAM OLSUN

Gezmiş, Türkiye genelinde tacize, tecavüze ve cinayetlere karşı direnen tüm kadınlara selam gönderdi. Giresun Kadın Platformu’nun şiddete karşı yapacağı yürüyüşlerde de desteğini belirten Gezmiş, şiddetsiz bir dünya için mücadele eden kadınlarla dayanışma içinde olduğunu ifade etti.

 

Exit mobile version