Giresun Işık Gazetesi

Millî Mücadele Kahramanı Topal Osman Ağa’nın itibarını iade edin!

Akburak, Topal Osman Ağa’nın milli mücadeledeki önemini vurguladı ve şu ifadeleri kullandı:

OSMAN AĞA’NIN KAHRAMANLIK HİKAYESİ

“Babası askerlikten muaf olsun diye iki defa bedel-i nakdi vermiş ise de O bunları donanmaya iane kaydettirmiş, 65 arkadaşının bütün eksiklerini ve ev masraflarını karşıladıktan sonra birlikte Balkan Harbi’ne gönüllü olarak katılmıştır. Çatalca-Istıranca ormanlarındaki çarpışmada bacağından şarapnelle yaralanmış, İstanbul Etfal Hastanesi’ndeki uzun bir tedaviden sonra koltuk değnekleri ile Giresun’a dönmüştür. Bu nedenle kendisine ‘Topal’ lakabı verilmiştir.”

BİRİNCİ DÜNYA SAVAŞI VE OSMAN AĞA

Birinci Dünya Savaşı sırasında Osman Ağa’nın, gönüllülerle birlikte Teşkilat-ı Mahsusa Alayı’na katıldığını belirten Akburak, “37. Fırka’nın görevlendirmesiyle 850 kişiyi cepheye gönderen Osman Ağa, Rusların geri çekilmesiyle birlikte Batum’a ilk giren kişi olmuştur” dedi.

SİLAH VE CEPHANE TEMİNİNDEKİ ROLÜ

Akburak, Osman Ağa’nın silah ve cephane teminindeki rolünü de anlattı. “Osman Ağa, milli mücadele için sadece canını değil, tüm maddi imkanlarını da seferber ederek vatanına bağlılığını göstermiştir” dedi ve ekledi: “Sivas Kongresi’nin masraflarını karşılayan Osman Ağa, Mustafa Kemal Paşa tarafından Ankara’ya çağrılmış ve 10 Giresunluyu muhafız olarak vermiştir.”

MİLLİ MÜCADELEYE ADANMIŞ BİR HAYAT

Milli Mücadele’nin her cephesinde onurlu hizmetlerde bulunan Osman Ağa ve Giresunlu kahramanların önemini vurgulayan Akburak, “Osman Ağa, mermi yağmurları altında cepheden cepheye koşmuş, vatan ve millet uğruna yaptıklarıyla gönüllerde taht kurmuştur. O, ‘İstiklal Madalyalı’ bir halk kahramanıdır” ifadelerini kullandı.

Akburak, konuşmasını şu sözlerle sonlandırdı: “Bu kanun teklifinin doğrudan gündeme alınması, sadece Giresun halkının değil, tüm Türkiye’nin tarihi değerlerine ve kahramanlarına sahip çıkma iradesinin bir göstergesi olacaktır. Hepinizi, bu tarihi sorumluluğu yerine getirerek, Giresunlu Topal Osman Ağa’nın iade-i itibarı için verdiğimiz kanun teklifine olumlu oy kullanmaya davet ediyor, Yüce Meclisi saygıyla selamlıyorum.”

Exit mobile version