Giresun Işık Gazetesi

Nice Cumhuriyetin 100. yıllarına

ELLERDE TÜRK BAYRAĞI, KALPLERDE ATATÜRK

İlkokulu öğrencileri cumhuriyet yürüyüşü gerçekleştirdi. Merkez Cumhuriyet ve Yeşilgiresun İlkokulu öğrencileri bando eşliğinde ellerinde Türk bayraklar, üzerlerinde Atatürk tişörtleriyle Gazi Caddesi’nden Atatürk Meydanı’na yürüdü. Öğrenciler burada müzik eşliğinde cumhuriyet şarkıları söyleyip, şiirler okudu. Atatürk Meydanını dolduran öğrenciler ellerindeki şanlı Türk bayrağı ile meydanı dalgalandırdı.

“100. YILIN HAKLI GURUR VE COŞKUSUNU YAŞIYORUZ”

Vali Mehmet Serdengeçti de öğrencilerin cumhuriyet coşkusuna eşlik etti. Vali Serdengeçti, Cumhuriyetin 100. yılını kutlamanın haklı gurur ve coşkusunu hep birlikte yaşadıklarını ifade etti.

“GİRESUN DEVLET VE MİLLETİNE SADAKATLE BAĞLIDIR”

Cumhuriyetin 100. Yılının çok güzel etkinliklerle kutlandığını belirten Vali Serdengeçti, “Giresunlular cumhuriyetin kuruluşuna 42. Ve 47 gönüllü alaylarıyla büyük destek vermiştir. Aynı zamanda bu topraklar için hem şehit hem de gazi vermiştir. Bugünde aynı şuur içerisinde millet ve devletine sadakat içerisinde bağlıdır. Gelecek çocuklarımızın olacak. Onların geleceği çok daha güzel olacak. Bizlerde Cumhurbaşkanımızın riyasetinde tüm Türkiye olarak çalışıyoruz.

“VATANIN, DEVLETİN VE MİLLETİN NE OLDUĞUNUN FARKINDAYIZ”

Başta Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere silah arkadaşlarına, tüm şehitlerimize ve ahrete intikal etmiş gazilerimize Allahtan rahmet diliyorum, ruhları şad olsun. Cumhuriyet çok zor şartlar altında kazanıldı. İstiklal mücadelesi verildi. Bu millet vatanın her karışını ulu önder Atatürk önderliği kurtardı. Atatürk medeni bir rejim olan Cumhuriyet rejimini milletine armağan etti. Bu noktada Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e şükran borçluyuz. Bugüne baktığımızda çok şükür cumhuriyetimiz bir 100 yılı aştı. Vatanın, devletin ve milletin ne olduğunun farkındayız. Güçlü bir Türkiye olarak yeni yüzyıla yeni perspektif bakacağız” dedi.

“VATAN NE DEMEKTİR GÖZLERİMİZLE GÖRÜYORUZ”

Filistin’deki inanlık dramına da dikkat çeken Serdengeçti, “Biz cumhuriyetimizin 100. Yılı coşkuyla kutlarken diğer tarafta zalim İsrail’in Filistin halkına uyguladığı bir soykırım var. Bu soykırımı kınıyoruz. Burada cumhuriyet, devlet, millet ve vatan sahibi ne demektir gözlerimizle görüyoruz” ifadelerini kullandı.

Exit mobile version