Giresun Işık Gazetesi

Ordu-Giresun Havalimanı’ndaki Bakım Çalışmaları Sürüyor

Çakırmelikoğlu, havalimanının sadece pist bakımı değil, uçuş sayılarının artırılması ve alternatif güzergahların da önem taşıdığını vurguladı.

UÇUŞ GÜVENLİĞİ VE ALTERNATİF PİST PROJESİ
Çakırmelikoğlu, sisli havalarda yaşanan iniş-kalkış probleminin çözümüne yönelik ek bir pist projesi için lobi çalışmaları başlatacaklarını belirterek, “Bölgedeki yoğun turizm talebini ve yurtdışında yaşayan hemşerilerimizi göz önünde bulundurarak süreci yöneteceğiz” dedi.

HAVALİMANI ALTYAPI ÇALIŞMALARI GENİŞLİYOR
Havalimanı Müdürü Zeki Şensoy ise, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından yürütülen “Apron Genişletilmesi ve PAT Sahaları Onarımı” projesinin detaylarını paylaştı. Bu projeyle uçak park alanlarının sayısı artırılacak ve ikinci bir taksi yolu inşa edilecek.

CIP SALONU TALEBİ
Bölgedeki iş adamları ve sanayicilerin talebi üzerine, havalimanında bir CIP salonu açılması için gerekli çalışmalar sürüyor. Bu yeni hizmetin, havalimanının kullanımını daha da cazip hale getirmesi bekleniyor.

YENİ DESTİNASYONLAR GÜNDEMDE
Havalimanından mevcut uçuşlara ek olarak, Çukurova, Antalya, Gaziantep ve Bodrum gibi şehirlerle karşılıklı seferler düzenlenmesi için görüşmelerin sürdüğü de belirtildi. Ayrıca, Avusturya ve Almanya’ya doğrudan uçuşlar planlanıyor.

TÜRKİYE’NİN DENİZ DOLGUSU İLE İNŞA EDİLEN İLK HAVALİMANI
2015 yılında deniz dolgusu ile yapılan Türkiye’nin ilk ve Avrupa’nın sayılı havalimanlarından olan Ordu-Giresun Havalimanı, yıllık bir milyon yolcu kapasitesiyle Türkiye’deki 58 havalimanı arasında ilk 16. sırada yer alıyor.

HAVALİMANINDA UÇAK PARK YERİ ARTIRILIYOR
Ordu-Giresun Havalimanı’nın kapasitesini artırmaya yönelik yapılan apron genişletme çalışmalarında sona yaklaşıldı. 5 olan uçak park yeri, bu yatırımla birlikte 9’a çıkarılacak.

 

Exit mobile version