Giresun Işık Gazetesi

Rektör Can: Bu başarı Giresun üniversitesi için çok değerli

Giresun Üniversitesi (GRÜ) akademisyenleri, Stanford Üniversitesi ve Elsevier iş birliğiyle hazırlanan “Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları” listesinde yer alarak büyük bir başarıya imza attılar. Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yılmaz Can, bu önemli başarıyı gösteren akademisyenleri makamında ağırlayarak tebrik etti.

Rektör Prof. Dr. Yılmaz Can, akademisyenlerin bilimsel çalışmalarının devamlılığının ve yayılmasının Giresun Üniversitesi adına büyük önem taşıdığını vurguladı. Stanford Üniversitesi ve Hollanda merkezli bilimsel yayın şirketi Elsevier’in her yıl hazırladığı “Yıllık Etki” ve “Kariyer Boyu Etki” listelerinde yer almak, akademisyenlerin bilimsel başarılarının uluslararası arenada da kabul gördüğünün bir göstergesi olarak öne çıkıyor.

AKADEMİSYENLER İNSANLIĞA KATKI SUNUYOR

Bu yıl Türkiye’den toplam 1.518 akademisyen “Yıllık Etki” listesine girerken, “Kariyer Boyu Etki” listesine ise 1.171 akademisyen girmeyi başardı. Giresun Üniversitesi’nden Fen Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyeleri Prof. Dr. İmdat İşcan ve Prof. Dr. Erol Eğrioğlu, “Kariyer Boyu Etki” listesine girerek uzun soluklu akademik çalışmalarının başarısını kanıtladı. Ayrıca, “Yıllık Etki” listesinde Fen Edebiyat Fakültesinden Doç. Dr. Fikret Ustaoğlu, Prof. Dr. İmdat İşcan, Prof. Dr. Yalçın Tepe, Prof. Dr. Erol Eğrioğlu ve Prof. Dr. Eren Baş, Mühendislik Fakültesi’nden ise Doç. Dr. Salih Durdu yer aldı.

Bu başarılar, Giresun Üniversitesi’nin bilim dünyasındaki yerini sağlamlaştırırken, akademisyenlerin insanlığa olan katkılarıyla gurur duyuluyor.

 

Exit mobile version