Giresun Işık Gazetesi

Sağlık-Sen: Filistin’de hastaneler bombalanıyor

Sağlık-Sen Giresun Şubesi tarafından, “Hastaneler Bombalanıyor, Dünya Seyrediyor” sloganı ile Giresun Prof. Dr. A. İlhan Devlet Hastanesi’nde İsrail ve destekçilerine lanet, Filistin’e ise destek çağrısı yapıldı. Şube Başkanı Ogün Elifoğlu, Filistin halkının acısını kurşun yarası gibi yüreklerinde hissettiğini söyledi. Terörist İsrail’in kana doymadığını, Gazze’de savaş suçu işleyip soykırım yaptığını ifade eden Elifoğlu, “Gazze’de bebekler, çocuklar, kadınlar, siviller katledilip, Hastaneler, okullar, camiler bombalanırken Sağlık-Sen olarak yaşanan bu vahşete kayıtsız kalmamız mümkün değildir! Bu soykırımı görmezden gelmemiz imkansızdır” dedi.

Gazze’ye şuana kadar 12 Bin ton bomba atıldığını söyleyen Sağlık-Sen Şube Elifoğlu şunları kaydetti;

“Şu ana kadar Gazze’ye atılan bomba 12 Bin Ton olmuş. Gazze’de insanlık, dünyanın gözleri önünde katlediliyor. Parçalanan bebek bedenleri yüreklerimizi dağlıyor, Evladının cenazesini, bacağına yazdığı yazı ile bulan babanın acısı ciğerimizi yakıyor! Katledilen annesini saçından teşhis eden kız çocuğunun feryadı içimizi acıtıyor! Çünkü Gazze’de şu anda; Sivil binalar bombalanıyor! Hastaneler bombalanıyor! İbadethaneler bombalanıyor! Çocuklar öldürülüyor! Kadınlar öldürülüyor! Yaralılar ve sağlık çalışanları öldürülüyor! Ambulanslar vuruluyor!

TÜM DEVLETLER GAZZE’DE İNSANİ ATEŞKES İÇİN GİRİŞİM YAPMALI

“Tüm devletler ve uluslararası kuruluşlar bir an önce Gazze’de insani ateşkesin tesisine yönelik girişimlere samimiyetle destek vermelidir! İsrail makamları, insanlığa karşı işlenen suçlara, savaş ve saldırı suçlarına bakan Uluslararası Ceza Mahkemesinde yargılanmalı ve coğrafi bütünlüğü sağlanmış bağımsız ve egemen Filistin devletinin tanınması şart olduğunu.”

Exit mobile version