Giresun Işık Gazetesi

Sinemacı ve Film Yapımcısı Kerimoğlu’na hüzünlü veda

12 Eylül öncesinin devrimci liderlerinden biri olarak hafızalarda kalan ve çok sevilen bir kişilik olan Kerimoğlu’nun cenazesi İstanbul Zincirlikuyu’ da düzenlenen törenden sonra memleketi Tirebolu’ ya gönderildi. Kerimoğlu’nun cenazesi ,evinin önünde helallik alındıktan sonra Yeniköy Mahallesi Camisi’ ne getirildi.

Burada eşi Gülfiye Kerimoğlu, oğlu Gün, ablaları Havva ve Saadet, ağabeyi Ömer, kardeşleri Aydın ile Nedim Kerimoğlu taziyeleri kabul ettiler. Tirebolu Belediye Başkanı Bülent Kara’da taziye dileğini iletenler arasındaydı.

Taziye töreninin ardından, ikindi vakti kılınan cenaze namazına Görele Belediye Başkanvekili Hüseyin Çakıcı, CHP Giresun Merkez İlçe Başkanı Murat Bektaş, CHP Giresun İl Genel Meclisi üyesi Şükrü Ertürk, Giresun eski Milletvekili Mustafa Çakır, bazı kurum-kuruluş, STK ve siyasi parti yöneticileri, iş insanları, sinema ve sanat camiasından bazı isimler, çok sayıda arkadaşı, esnaflar ve kalabalık bir vatandaş topluluğu katıldı.

68 yaşında hayata veda eden Kerimoğlu, Yeniköy Mahallesi’ndeki aile kabristanlığında toprağa verildi.

Sinema camiasının duayen isimlerinden biri olan Temel Kerimoğlu,

Sis ve Gece, Sen Ne Dilersen, Çinliler Geliyor, Kilit, başta olmak üzere çok sayıda filmin yapımcılığına imza atmıştı.

Vefatı büyük üzüntü yaratan Kerimoğlu’ na rahmet, ailesine, yakınlarına, arkadaşlarına, sinema ve sanat camiasına başsağlığı diliyoruz.

Exit mobile version