Giresun Işık Gazetesi

Son teknoloji ile ilk olacak

Giresun’da altyapı ve atık su sorununu çözmek amacıyla yürütülen Atık Su Arıtma Tesisi Projesi hızla ilerliyor. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile AB hibesiyle finanse edilen proje, Türkiye’de bir ilk olacak. Kendi elektriğini üretecek olan tesis, çevreye dost ve ileri teknoloji ile donatılmış.

BAŞKAN KÖSE SAHADA İNCELEMEDE BULUNDU
Giresun Belediye Başkanı Fuat Köse, Avrupa Birliği tarafından desteklenen projeyi yerinde inceledi. Hacı Hüseyin Mahallesi Atatürk Bulvarı güzergahındaki çalışmaları değerlendiren Köse, “Bu çalışmalar sırasında bölgedeki araç trafiğini rahatlatmak adına kaldırımlarda iyileştirme çalışmaları yapacağız. Şehrimize değer katacak projeyi yakından takip ediyoruz” dedi.

GİRESUN’UN BÜYÜK SORUNU ÇÖZÜLÜYOR
Başkan Köse, projenin önemine değinerek, “Giresun’un en büyük sorunlarından biri çözülüyor. Bu tesis, kanalizasyon sorununu tamamen ortadan kaldıracak ve temiz bir çevre yaratacak. Proje tamamlandığında plajımıza mavi bayrak asabileceğiz ve bu bizim için büyük bir gurur olacak” şeklinde konuştu.

MALİYETİN YÜZDE 14’Ü GİRESUN BELEDİYESİNDEN
22 milyon Euro maliyetli Atık Su Arıtma Tesisi Projesi, yüzde 77 oranında Avrupa Birliği, yüzde 9 oranında Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, yüzde 14 oranında ise Giresun Belediyesi tarafından finanse ediliyor.

 

Exit mobile version