Giresun Işık Gazetesi

Suç duyurusunda bulundular

Eğitim-İş Giresun Şubesi, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Numan Kurtulmuş’un Anayasa’nın 3. maddesi hakkındaki açıklamaları nedeniyle Giresun Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu. Şube Başkanı Mustafa Gürel, Kurtulmuş’u “Anayasa’yı ihlal” ve “görevi kötüye kullanma” suçlarıyla suçlayarak, Cumhuriyetin temellerine yönelik saldırılara sessiz kalmayacaklarını belirtti.

“CUMHURİYETİN TEMELLERİNE SALDIRI”

Mustafa Gürel, Kurtulmuş’un Anayasa’nın 3. maddesindeki “Devletin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğü” ifadesinin değiştirilmesi gerektiği yönündeki sözlerini Cumhuriyete ve anayasal düzene doğrudan bir saldırı olarak nitelendirdi. Gürel, “Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş ilkeleri ve Anayasası’nın değişmez hükümlerinin tartışmaya açılması kabul edilemez” dedi.

“ŞAHSIM DEVLETİ” ELEŞTİRİSİ

Gürel, açıklamalarında Kurtulmuş ve benzeri açıklamaların Cumhuriyet’i yıkma girişimi olduğunu belirterek, bu sistemin “şahsım devleti” yaratma hedefi taşıdığını savundu. Meclis temsiliyetinin ve halk iradesinin yok sayıldığı bu düzeni eleştirerek, Cumhuriyet’in kazanımlarını savunmaya devam edeceklerini vurguladı.

ANAYASA’NIN 4. MADDESİNE VURGU

Gürel, Anayasa’nın 4. maddesinin Türkiye’nin bayrağı, başkenti ve yönetim şeklini koruma altına aldığını, bu ilkelerin değiştirilmesinin teklif dahi edilemeyeceğini hatırlatarak, bu saldırıların hem hukuki hem de tarihsel bir ihanet olduğunu ifade etti.

“CUMHURİYET SONSUZA DEK YAŞAYACAK”

Eğitim-İş olarak Cumhuriyetin temel ilkelerini savunmak ve halkın iradesini korumak adına suç duyurusunda bulunduklarını belirten Gürel, laik, demokratik ve sosyal hukuk devletinin varlığını korumak için her türlü saldırıya karşı duracaklarını söyledi. “Cumhuriyet sonsuza dek yaşayacak, Atatürk devrimleri sarsılmaz bir iradeyle korunacaktır” diyerek açıklamasını sonlandırdı.

 

Exit mobile version