Giresun Işık Gazetesi

Tacettin-Nurcan Kaleli Kur’an Kursu dualarla açıldı

Şebinkarahisar İlçe Müftülüğü koordinesinde hayırseverlerin desteğiyle yapılan Tacettin-Nurcan Kaleli Kur’an Kursunun açılışı yapıldı.

Programın açış konuşmasını yapan Şebinkarahisar İlçe Müftüsü Mustafa Yılmaz kursun, Kur’an-ı Kerim eğitimi ve hafızlık sürecinde öğrencilere en güzel şekilde hizmet vereceğini belirtti.

Kursun özellikleri ve sağladığı imkanlar hakkında bilgi veren Müftü Yılmaz, “Kur’an kursumuz, 416 metrekare oturum alanı üzerine 5 kat olarak inşa edilmiştir. Öğrencilerimizin hafızlık eğitimlerini daha iyi bir ortamda yapabilmeleri için tüm ihtiyaçlar düşünülerek tasarlanmıştır. Kursumuzda 6 derslik, mescit, bilgisayar odası, oyun odası, 21 banyolu yatak odası, yemekhane, çamaşırhane ve çok amaçlı salon bulunmaktadır ve toplam 127 öğrenci kapasitesine sahiptir. Ayrıca, öğrencilerimize ikram edilen adak ve kurban etlerini muhafaza etmek için iki kademeli soğuk hava deposu yer almaktadır. Elektrik tasarrufu sağlamak amacıyla 25 kW’lık güneş enerji sistemi kurulmuştur. Çevre ve peyzaj düzenlemeleri kısmen tamamlanmış olup, kursumuz kapalı futbol sahasının yapılması ile daha da güzelleştirilecektir.

Kursumuzun yapılmasında büyük emeği olan Tacettin Kaleli’ye Yüce Allahtan rahmet diliyor, onun emanetini sahiplenip güzel bir şekilde hitama erdiren oğlu Cihan Kaleli’ye huzurlarınızda bir kez daha canı gönülden teşekkür ediyorum.” dedi.

Ardından kürsüye gelen Diyanet İşleri Başkanlığı Başkanlık Vaizi Hamdi Karanfil kursun uzun yıllar boyunca topluma fayda sağlayacak bir kurum olarak hizmet edeceğini vurgulayarak hayır sahiplerine teşekkür etti.

Giresun Valisi Mehmet Fatih Serdengeçti ise, Kur’an kursu yapımında katkısı bulunan herkese teşekkür ederek, hayırlı olsun dileklerini iletti.

Kur’an kursu konuşmaların ardından Giresun İl Müftüsü Selçuk Kılıçbay tarafından yapılan dua ile hizmete açıldı.

İl Müftüsü Selçuk Kılıçbay, kursun Allah kelamını öğrenmek ve yaşamak isteyen gönüller için ilim yuvası olmasını dileyerek şu niyazda bulundu: “Yüce Rabbimizden duamız odur ki, bu mekanda açılan her sayfa, okunan her ayet ve dualar, rahmet kapılarının açılmasına vesile olsun. Hocalarımızın emeklerini bereketli kılsın, öğrenci kardeşlerimize ilim ve hikmet nasip etsin. Bu kursun açılmasına vesile olan, destek veren ve katkıda bulunan herkese Rabbim katında ecri bol ve hayırlı bir karşılık nasip eylesin.

Ya Rabbi, bu mekanda öğrenilecek her harf, işitilecek her kelime ve dile getirilecek her dua, senin rızana uygun ve senin yolunda olsun. Bu güzel hizmetin, şehrimize, vatanımıza, İslam ümmetine hayırlı ve kalıcı eserler bırakmasını nasip eyle. Bizleri Kur’an ahlakıyla ahlaklanmış, Peygamber Efendimizin izinden giden, hayırlı ve güzel nesiller yetiştiren kullarından eyle.

Allah’ım, bu kapıdan içeri giren her kuluna rahmetinle muamele eyle, ilmini artır, kalbini genişlet ve yolunu nurlandır. Burada eğitim görecek evlatlarımızın yollarını açık eyle, başarılarını daim eyle.”

Açılış programına Şebinkarahisar Kaymakamı Yasin Ardıç, Şebinkarahisar Belediye Başkanı Ömer Şentürk, kurum amirleri, din görevlileri ve vatandaşlar katıldı.

Exit mobile version