Giresun Işık Gazetesi

TMO genel müdüründen fındık üreticilerine uyarı

TMO’nun Çarşamba’da 19 Ağustos’ta başladığı fındık alımlarında şu ana kadar 3 bin 680 üreticiye 10 bin tonun üzerinde randevu verildiğini açıklayan Güldal, alım ve randevu süreçlerinde herhangi bir sıkıntı olmadığını belirtti.

TMO ÖDEMELERİ HIZLI YAPIYOR
Güldal, ödemelerin 45 gün içinde yapılacağı duyurulmuş olmasına rağmen, genellikle 20-30 gün içinde ödeme yapıldığını söyledi. Son haftalarda ürün teslim eden fındık üreticilerine 11 ile 21 gün arasında ödeme yapıldığını ifade eden Güldal, “Üreticilerimizi bu süreçte asla geciktirmiyoruz” dedi.

KAHVERENGİ KOKARCA TEHDİDİNE KARŞI MÜCADELE
Güldal, fındık üretiminde büyük bir tehdit oluşturan kahverengi kokarca zararlısına karşı mücadelede dikkatli olunması gerektiğini vurguladı. Tarım ve Orman Bakanlığı’nın son iki yıldır bu zararlıya karşı önlemler aldığını belirten Güldal, gelecek yıl için mücadele yöntemlerinin artırılması gerektiğini söyledi.

TMO FİYATLARI ALTINDA SATIŞ YAPMAYIN
Üreticilere seslenen Güldal, TMO’nun belirlediği fiyatlar altında fındık satmamaları gerektiğini vurguladı. “Üreticilerimizin TMO fiyatlarını esas alarak değerlendirme yapmasını istiyoruz. Onun altındaki fiyatlara ürün satılmamalı,” şeklinde konuştu.

 

Exit mobile version