Giresun Işık Gazetesi

Umutlar suya düştü, alan bazlı gelir desteği yine artmadı

Karan, 2023 genel seçimleri öncesinde bu desteğin artırılacağının sözünü veren iktidar partisi mensubu siyasilerin, seçim sonrası ortadan kaybolduğunu belirtti.

FINDIK ÜRETİCİSİ KADERİNE TERK EDİLDİ

Karan, yaptığı açıklamada, fındıkta verim ve kalitenin düşmesine neden olan kahverengi kokarca zararlısı ve külleme hastalığı ile mücadele etmeye çalışan üreticilerin, son açıklanan bitkisel üretim destekleme kararıyla yalnız bırakıldığını ifade etti. Fındık üreticisinin merakla beklediği alan bazlı desteğin yine 170 lirada sabit kaldığını hatırlatan Karan, üreticilerin umutlarının bu karar ile suya düştüğünü söyledi.

DESTEK ARTMADI, FINDIKÇI ZARARDA

Karan, kahverengi kokarca nedeniyle fındık üretiminde büyük kayıplar yaşandığını vurgularken, “Fındıkçının umutları havada kaldı. Mazot gübre desteği toplamda 138 lira olurken, alan bazlı destek on yıldan beri olduğu gibi on birinci yılda da 170 lirada kaldı. 2023 genel seçimleri öncesi alan bazlı gelir desteğinin artırılacağının ve takipçisi olacağının sözünü veren iktidar partisine mensup siyasiler şimdi nerede?” diyerek tepkisini dile getirdi.

 

Exit mobile version