Giresun Işık Gazetesi

Valilik personelinin sanat gecesi harikaydı

Valilik Açık Kapı Şube Müdürlüğü tarafından organize edilen “Sözün En Güzel Tonu” adlı şiir dinletisi Giresun Üniversitesi Yerleşkesi Şehit Ömer Halisdemir Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

Tiyatro ve seslendirme sanatçısı Dr. Mehmet Reşat Bulut’un yönettiği ve sunduğu, Şef Sercan Kondiloğlu yönetimindeki orkestra eşliğindeki bu özel etkinlik katılımcılara unutulmaz bir edebiyat gecesi yaşatıldı.

Valilik personelleri tarafından ünlü şairler, Mehlika – Fatih Buhara Benzek, Etme – Mevlana Celaleddin-i Rumi, Anlatmam Derdimi Dertsız Insana – Aşık Veysel, Bulmak – Erdem Beyazıt, Sen Sen Sen – Yavuz Bülent Bakiler, Desem Ki – Cahit Sıtkı Tarancı, Rüveyda – Nurullah Genç, Ne İçindeyim Zamanın – Ahmet Hamdi Tanpınar, Yaşamaya Dair – Nazım Hikmet Ran, Baktım Gülüşünden Güzel Şiir Olur Sevdim Gitti – Cemal Süreya, Kader – Aşık Veysel, Monna Rosa – Sezai Karakoç’un şiir ve eserleri seslendirildi.

Şiirlerin yanında Valilik İl İdare Kurulu Şefi Fehmi Turan’ın seslendirdiği şarkılar ile orkestra tarafından okunan şarkılar ve Giresun türküsü de dinleyiciler tarafından büyük beğeni topladı.

Gecenin finalinde, Giresun Vali Yardımcısı Alpaslan Altınışık’ın kaleme aldığı “Giresun” adlı şiir yer alırken tüm eserler dinleyiciler tarafından bol bol alkış aldı.

Şiir gecesine; Giresun Vali Yardımcıları Mehmet Fatih Yakınoğlu ve Alpaslan Altınışık, Giresun Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Emel Uzunoğlu, resmi kurum amirleri, STK temsilcileri, edebiyat severler ve öğrenciler katıldı.

Vali Yardımcısı Mehmet Fatih Yakınoğlu, sanat dolu gecenin gerçekleştirilmesinde emeği bulunan başta Açık Kapı Şube Müdürü Gamze Bekteş olmak üzere, tüm emeği geçenlere teşekkür etti. Yakınoğlu, bu tür sanatsal programların devamını da diledi.

Exit mobile version