Giresun Işık Gazetesi

Yeni okullar ve geniş kitlelere ulaşım

Giresun Valiliği’nin desteği ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün koordinasyonunda yürütülen Anadolu Mektebi Ortaokul ve Lise Okumaları Projesi, yeni okulların katılımıyla büyümeye devam ediyor. Proje, “Türkçeyi etkili ve güzel kullanan, milli değerlere bağlı ve edebi değeri yüksek eserler okuyan bireyler yetiştirme” amacıyla öğrencilerin okuma alışkanlığını pekiştirmeyi hedefliyor.

KATILIMCI OKULLAR VE DANIŞMAN ÖĞRETMENLER

Geçen yıl başlayan okuma çalışmaları bu eğitim yılında Mithatpaşa Ortaokulu, Mustafa Kemal Ortaokulu, Aksu Şehit Hakan Gemici Ortaokulu, Nurettin Canikli Anadolu İmam Hatip Lisesi, Giresun Sosyal Bilimler Lisesi, Giresun Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Hamdi Bozbağ Anadolu Lisesi’nin katılımıyla genişledi. Proje çerçevesinde öğrencilere kitap setleri sağlanarak, danışman öğretmenlerin rehberliğinde kitap okuma etkinlikleri düzenleniyor. Kitap değerlendirmeleri, kapak tasarımları ve yazar mektupları gibi yaratıcı çalışmalarla zenginleştirilen bu süreç, raporlanarak proje başarısını artırıyor.

ÖĞRENCİLERE ZİYARET VE TEŞEKKÜR

25 Ekim’de İl Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Tosunoğlu, Şube Müdürü Şakir Marancı ile Nurettin Canikli Anadolu İmam Hatip Lisesi, Giresun Sosyal Bilimler Lisesi ve Mustafa Kemal Ortaokulu’nu ziyaret etti. Tosunoğlu, kitap okumanın öğrencilere dil becerisi kazandırmanın yanı sıra düşünce dünyalarını zenginleştirip mesleki yaşamlarına katkı sunduğunu belirtti. Tosunoğlu, projeye destek veren Vali Mehmet Fatih Serdengeçti, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve ailelere teşekkür ederek projenin başarıyla devam ettiğini vurguladı.

 

 

Exit mobile version