13.çağrı döneminde kırsal alan şartı yok!

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Giresun İl Koordinatörlüğü IPARD II Programı On Üçüncü Çağrı dönemi proje başvurularını kabul etmeye başladı.

13.çağrı döneminde kırsal alan şartı yok!
REKLAM ALANI
Yayınlama: 16.09.2023
19
A+
A-

Kurum tarafından On Üçüncü Başvuru Çağrı İlanı kapsamında Süt Üreten, Et Üreten Tarımsal İşletmeler ve Süt ve Süt Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması, Et ve Et Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması, Su Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması, Meyve ve Sebze Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması sektörlerindeki başvuruların kabul edileceği duyurulmuştu.

IPARD II Programı kapsamında kırsal alan şartı aranmayacak son çağrı olan 13. Başvuru Çağrı ilanı için tüm yatırımcıları bu fırsattan yararlanmaya davet eden TKDK Giresun İl Koordinatörü Emin Serdar Kurşun; “On üçüncü Başvuru Çağrı döneminde sadece makine-ekipman alımına, işletmenin öz tüketiminin sağlanması amacıyla ve bir kat fazlasını devlete satmak suretiyle GES yatırımlarına destek verilecektir. Projesinde yapım işi yer alan başvuru sahipleri söz konusu harcamaları kendileri karşılamak şartı ile başvurularını yapabilirler” dedi. %50 ile %80 oranında hibe desteği ile desteklenecek başvuruların son teslim tarihlerinin hayvancılık sektöründeki başvurular için 26.09.2023, işleme tesisleri için ise 10.10.2023 tarihi olacağı duyuruldu.

REKLAM ALANI