14 Mart Tıp Bayramı kutlandı

Giresun’da, 14 Mart Tıp Bayramı Atatürk Meydanı’nda düzenlenen törenle kutlandı.

14 Mart Tıp Bayramı kutlandı
REKLAM ALANI
Yayınlama: 15.03.2023
21
A+
A-

İl Sağlık Müdürlüğü, Giresun Üniversitesi Tıp Fakültesi ve Giresun Tabip Odası tarafından düzenlenen törende Atatürk anıtına çelenk sunularak, saygı duruşunda bulunuldu. Törende konuşan İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Muhammet Bulut, sağlık çalışanlarının büyük bir sorumlulukla insan hayatı ve sağlığı için gece gündüz çalıştıklarını söyledi. Bulut, Sağlık çalışanlarının deprem afetinde de büyük sorumluluklar üstlendiğine dikkat çekti.

Sağlık Müdürü Bulut, “6 Şubat’ta meydana gelen ve 11 ilimizi etkileyen, tüm ülkemizi derinden sarsan deprem felaketinin ardından, içinde bulunduğumuz bu zorlu süreçte yine büyük sorumluluklar üstlenmiştir. Salgında, depremde ve benzeri olağanüstü hallerde gösterdikleri insan üstü gayretin yanında hekimlerimiz, diğer sağlık personelimizle birlikte yılın her günü, her saatinde milletimize yüksek fedakarlık bilinci ile hizmet vermeye devam etmektedir. Onların bu fedakarlıklarını karşılıksız bırakmamak da bizlerin sorumluluğundadır” dedi.

Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Erdal Ağar ise, Tıp Bayramı’nın aslında düşman işgaline karşı yakılan meşalenin adı olduğunu kaydetti. “Ağar, Bu direnişin adının bizim mesleğimiz ile anılması gurur verici bir durumdur” dedi. Hekimlerin millete uzanan ilk el olmaya devam edeceğini belirten Ağar, “Depremde sadece binalar yıkılmadı. Bizim umutlarımız da yıkıldı. Binaların enkazında sadece canlar kalmadı. Bizim yüreğimizde o enkazların altında kaldı. Acımız çok büyük. Ama unutmayalım ki, milletimizin feraseti ve birlik olma duygusu o acımızdan daha da büyüktür. Ne zaman bu milletin yardıma ve desteğe ihtiyacı olmuşsa, başta hekimlerimiz olmak üzere, tüm sağlık çalışanlarımız anında milletimizin yanında olmuştur. Bu felaketin ilk anında da yine milletimize uzanan ilk el olduk. Hala da olmaya devam ediyoruz. Yaşadığımız matem, sözün bittiği yerdir. Başta hekimlerimiz ve sağlık çalışanlarımız olmak üzere depremde vefat edenlere tekrar Allah’tan rahmet diliyoruz. Hekimler olarak her zaman milletimize uzanan ilk el olmaya devam edeceğiz. Tüm sağlık çalışanlarımıza saygılar sunar, 14 Mart Tıp Bayramlarını kutlarım” diye konuştu.

Giresun Tabip Odası Başkanı Erhan Demirelli de, Kahramanmaraş merkezli depremler nedeniyle bu yıl 14 Mart Tıp Bayramı’nın buruk şekilde kutlandığını ifade etti.

REKLAM ALANI