YÖK’ün öncülüğünde 81 ilde eş zamanlı düzenlenen “Bilim Kafe” etkinliği Giresun Üniversitesi’nde fındık tarımı temasıyla gerçekleşti. Etkinlikte bilim halkla buluştu, fındığın önemi bir kez daha vurgulandı.
Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Bilim İletişimi Ofisi tarafından organize edilen ve bilim iletişiminin ilk etkinliği olma özelliği taşıyan “Bilim Kafe”, Türkiye genelinde 150’den fazla üniversitenin katılımıyla gerçekleştirildi. YÖK Başkanı Erol Özvar’ın girişimiyle hayata geçirilen etkinlikte bilimsel bilginin toplumla buluşturulması amaçlandı.
GİRESUN’DA KONU: FINDIK TARIMI
Giresun Üniversitesi’nde “Bilim Kafe” etkinliği, tarihi Rektörlük Binası’nın Kale Mahallesi’ndeki bahçesinde yapıldı. Etkinliğin ana teması ise bölgeyle bütünleşen fındık tarımı oldu. Fındık İhtisaslaşma Koordinatörlüğü tarafından düzenlenen programda Doç. Dr. Ali Turan ve Öğr. Gör. Dr. Mehmet Akgün, fındık tarımı hakkında ziyaretçilere detaylı bilgiler verdi.
HALKA AÇIK BİLİM FAALİYETLERİ SÜRECEK
Etkinliğe katılan Giresun Üniversitesi Rektör Vekili ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hüseyin Şahin, “Bilim Kafe”nin Giresun özelinde büyük anlam taşıdığını ifade ederek, bilimi halkla buluşturma hedefiyle bu tür etkinliklerin devam edeceğini belirtti.