2023 Buzağı desteklemeleri başlıyor

2023 yılında uygulanacak Hayvancılık Desteklemeleri Uygulama Tebliği kapsamında, Türkvet ve E-ıslah veri tabanlarına kayıtlı olan en az 4 ay (120 gün) yaşamış ve gerekli aşıları tamamlanmış 2023 doğumlu buzağılar için destekleme başlıyor.

2023 Buzağı desteklemeleri başlıyor
REKLAM ALANI
Yayınlama: 30.11.2023
155
A+
A-

Giresun İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nün açıklamasına göre, desteklemeleri almak isteyen yetiştiriciler, tercih ettikleri üretici örgütü üzerinden başvuruda bulunmalıdır. Damızlık sığır yetiştiricileri il birlikleri üzerinden soy kütüğü ilave desteklemesi alırken, örgüte üye olmayanlar il/ilçe müdürlüklerine başvurabilirler.

Buzağı Desteklemesi için 1’inci Dönem başvuruları 2 Ocak 2024 tarihinde sona erecektir. Destekleme, buzağının doğduğu işletmeye ödenecek olup, doğduğu işletmede 120 günü tamamlama şartına tabidir. İlk döneme başvuramayan yetiştiriciler, 1 Nisan 2024 – 17 Haziran 2024 tarihleri arasında (2’nci dönem) başvuru yapabilirler.

Üreme parametreleri uygunluk desteği, suni tohumlamadan doğan buzağı desteği, döl kontrolü kapsamında doğan buzağı desteği gibi çeşitli destekleme kriterleri bulunmaktadır. Bu desteklemelerin yanı sıra, buzağı desteklemesi kapsamında buzağı başına verilecek olan destek tutarları da belirlenmiştir.

Hayvancılık desteklemeleri konusunda daha fazla bilgi almak isteyen üreticiler, Giresun merkezdeki Hayvan Sağlığı ve Yetiştiriciliği Şube Müdürlüğü’ne veya ilçelerdeki Tarım ve Orman İlçe Müdürlükleri’ne başvurabilirler.

REKLAM ALANI