400 Milyon TL AFAD ödeneği aktarıldı

Giresun’da geçen yıl meydana gelen sel felaketleri için AFAD tarafından 400 milyon lira tutarında ödenek aktarıldı. Aktarılan ödenekle İlk etapta afet noktaları için 110 milyon lira tutarında istinat duvarı ve menfez ihaleleri yapıldı.

400 Milyon TL AFAD ödeneği aktarıldı
REKLAM ALANI
Yayınlama: 03.01.2024
58
A+
A-

AK Parti Giresun Merkez İlçe Başkanı Ekrem Faruk Civelekoğlu, geçtiğimiz yıl Haziran ve Temmuz aylarında Giresun’da yaşanan sel felaketi sonrası yaraların hızlıca sarılması için devletin ilgili tüm kurumlarının çalışmalarını aralıksız sürdürdüğünü bildirdi.

Civelekoğlu yaptığı yazılı açıklamada, Giresun’a İçişleri Bakanlığı’nın destekleriyle AFAD tarafından 400 milyon lira tutarındaki ödeneğin geçtiğimiz aylarda tahsis edildiğini kaydetti.

Civelekoğlu, “İlk etapta afet noktaları için 110 milyon lira tutarında istinat duvarı ve menfez ihaleleri yapıldı. Önümüzdeki günlerde yapılacak olan 41 milyon 374 bin 125 lira tutarında ikinci etap ihale kapsamında ise merkez köylerimizde selden hasar gören bölgelerimizde 168 adet duvar ile 19 adet kutu menfez çalışması İl Özel İdaresi tarafından yapılacaktır. Hayırlı olmasını diliyorum. Bu süreçte desteklerini esirgemeyen Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere İçişleri Bakanımız Sayın Ali Yerlikaya’ya, Milletvekillerimiz Sayın Ali Temür ve Sayın Nazım Elmas’a, İl Başkanımız Mete Bahadır Yılmaz’a ve İl Genel Meclis Başkanımız Ahmet Şahin’e emeklerinden dolayı bölgemiz ve tüm hemşerilerimiz adına teşekkür ederiz” dedi.

REKLAM ALANI