8 kişiden alınan numune de negatif çıktı

Giresun İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Muhammet Bulut, Giresun’da kızamık vakasının görülmediğini açıkladı…

8 kişiden alınan numune de negatif çıktı
REKLAM ALANI
Yayınlama: 06.07.2023
152
A+
A-

Giresun İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Muhammet Bulut, son günlerde kamuoyunu meşgul eden ‘kızamık’ konusuyla alakalı yazılı açıklama yaptı.

Bulut, Sağlık Bakanlığı ile işbirliği içerisinde olduklarının altını çizerek, “İlimizde 2023 yılı içerisinde şüpheli 8 kişiden alınan numune sonuçlarının hiçbiri pozitif çıkmamıştır. Ancak ilimizde henüz kızamık vakası görülmese de olası kızamık vakalarından korunmak için çocukluk çağı ve risk grubu aşılamalarının aksatılmadan yapılması önem arz etmektedir. Zira hastalıktan korunmanın tek yolu aşılamadır. Bu bağlamda çocukluk çağı kızamık aşılarının 12. ayın sonu ve 48. ayın sonunda Aile Sağlığı Merkezlerimizde ücretsiz olarak yapıldığını hatırlatmak isterim.” dedi.

“Kızamığın ilk belirtisi ateş ve döküntü olup beraberinde burun akıntısı, öksürük, kırmızı ve sulu gözler ile yanakların içinde küçük beyaz noktalar görülebilmektedir.” diyen Bulut, ailelerin de bu konuda dikkatli olması gerektiğini, belirti halinde sağlık kuruluşlarına müracaat etmelerini istedi.

REKLAM ALANI