Giresun’un istihdam ve yatırım imkanları ele alındı

Giresun Valiliği ve Giresun Belediyesi öncülüğünde DOKAP, Giresun Ticaret ve Sanayi Odası ile Giresun Esnaf ve Sanatkarlar Odası’nın destekleri ile gerçekleştirilen Giresun Yatırım ve İstihdam Toplantısı geniş kapsamlı şekilde Giresun Belediyesi Kültür ve Fuar Merkezi’nde yapıldı.

Giresun’un istihdam ve yatırım imkanları ele alındı
REKLAM ALANI
Yayınlama: 21.09.2023
43
A+
A-

Giresun’da valilik öncülüğünde, Doğu Karadeniz Projesi Bölge Kalkınma İdaresi (DOKAP), Giresun Ticaret ve Sanayi Odası, Giresun Ticaret Borsası ile Giresun Esnaf ve Sanatkârlar Odası organizasyonunda ‘Yatırım ve İstihdam Toplantısı’ gerçekleştirildi. Toplantıya Vali Mehmet Serdengeçti, AK Parti Giresun Milletvekili Nazım Elmas, Ali Temür de katıldı.

Giresun Belediye Başkanı Aytekin Şenlikoğlu’nun da açılış konuşması yaptığı program; gün boyunca Kalkınma, Yatırım ve İstihdam İmkanları, Kırsal Kalkınma Yatırım Projeleri, Esnaf ve Sanayi Sektörü Talepler, Yeni Hedefler ve Yatırım Alanları ve Turizm Sektörü Talepler, Yeni Hedefler ve Yatırım Alanları gibi başlıkta 4 farklı oturum şeklinde devam etti.

ŞENLİKOĞLU; “ANLAMLI VE DEĞERLİ BİR TOPLANTI”

Belediye Başkanı Aytekin Şenlikoğlu konuşmasında, Giresun’un kalkınması adına gerçekleştirilen toplantının hayırlara vesile olmasını dileyerek “Türkiye’nin parlayan yıldızı Giresun’umuzun topyekûn şeklinde gelişmesi adına bu toplantının yapılması çok değerli ve çok anlamlı. Gün boyunca şehrimize katma değer sağlayacak konularda ilgili konuşmacılarımızın paylaşımları çok katkı verecektir. Bizler de belediye idarecileri olarak Giresun’umuzun imkanlarının arttırılması adına şehrimizin kalkınması için kamu kuruluşlarımızla, sivil toplum örgütleriyle, esnaflarımızla ve vatandaşlarımızla omuz omuza çalışmalarımıza devam ediyoruz. Türkiye Yüzyılında şehrimizde geniş kapsamlı katılım ile bu toplantımızın gerçekleşmesi ayrı önem taşıyor. Toplantının gerçekleşmesinde emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyor, toplantımızın Giresun’umuza, bölgemize ve ülkemize hayırlar getirmesini temenni ediyorum.” dedi.

YATIRIM FIRSATLARI

Toplantıda ilk oturumunda, bölge kalkınması için yürütülen projeler, Giresun’daki yatırım fırsatları, il ekonomisi ve ticari faaliyetlerin geliştirilmesi, sanayi yatırımları, turizm, sanayi ve kırsal kalkınma kredi imkanları gibi konular ele alındı. İkinci oturumunda ise “Kırsal Kalkınma Yatırım Projeleri” başlığı altında; IPARD II Programı’nın 13. başvuru çağrısı, orman köylerinin kalkınma projeleri, kırsal kalkınma yatırım projeleri ve gelir getirici projeleri gibi konular yer aldı. Ayrıca, Fındık Harmanı işletme sahibi Demet Öztürk tarafından örnek bir kadın girişimci başarı hikayesi paylaşıldı. Toplantının, Giresun’un yatırım, kalkınma ve istihdamına katkı sunmasını temenni eden Vali Serdengeçti, “Üretim, gelişme, kalkınma ve istihdam potansiyelimize katkı sağlayacak tüm fikirlerin, yatırımların, girişimlerin başımızın üstünde yeri var” dedi.

Giresun Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Hamza Bölük tarafından yönetilen 3. Oturumda “Esnaf ve Sanayi Sektörü, Talepler, Yeni Hedefler ve Yatırım Alanları” başlığı altında; Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi (KOSGEB) mali destekleri, esnaf ve sanatkârlar için kredi ve destekler, ilin sanayi ve teknoloji yatırımları gibi konular ele alındı. Son oturumu Giresun İl Kültür ve Turizm Müdürü Kemal Gürgenci yönetti ve “Turizm Sektörü, Talepler, Yeni Hedefler ve Yatırım Alanları” başlığı altında; ilin turizm potansiyeli, konaklama tesisleri, turizm yatırımları ve yatırım koşulları gibi konular tartışıldı. Ayrıca, ilimizdeki turizm yatırımlarına iyi örnek uygulaması olan Süllü Dağ Evi’nin Yatırımcısı ve İşletmecisi Kemal Özkılıç tarafından bir sunum yapıldı. Her oturumun sonunda katılımcıların soruları, katkıları, görüş ve önerileri dinlenerek toplantı sona erdi.

REKLAM ALANI