Cumhur ittifakı ortakları arasında Dolmuş savaşı!

Cumhur İttifakı’nda Dolmuş Savaşı: Espiye ve Yağlıdere Belediyeleri Karşı Karşıya!

Cumhur ittifakı ortakları arasında Dolmuş savaşı!
REKLAM ALANI
Yayınlama: 13.12.2023
353
A+
A-

Espiye ve Yağlıdere ilçeleri arasında yaşanan dolmuş hattı ve durak yeri tartışmaları Cumhur İttifakı ortakları arasında gerilime neden oldu. Yağlıdere Belediye Başkanı Yaşar İbaş, Espiye Belediyesi ve Espiye Belediye Başkanı’nın açıklamalarına cevap vererek, durak ve durak yerleri konusundaki kararlarını açıkladı.

İbaş, Espiye Belediyesi’nin 06.11.2023 tarihli 49844671-110 sayılı encümen kararı ile Yağlıdere’deki durak yerlerinin tamamının iptal edilmesine tepki gösterdi. Ayrıca, geçmişte Yağlıdere kavşağına yapılan durak kabini konusunda yaşanan olumsuzlukları hatırlatarak, Espiye dolmuş esnafının mağduriyetine dikkat çekti.

YAĞLIDERE BELEDİYE BAŞKANI: “VATANDAŞLARIMIZIN MAĞDURİYETİ ÖN PLANDA”

Başkan İbaş, Espiye’nin aldığı kararın ardından Samsun ve Trabzon’dan gelen hastalar ile diğer vatandaşların Yağlıdere sapağında yaşadığı zorluklara vurgu yaptı. Mağduriyetin 2 aydır giderilmediğini ve gerekli çabanın gösterilmediğini belirten İbaş, “Bizim derdimiz birileri gibi oy toplamak değil, vatandaşlarımızın yaşadığı mağduriyeti gidermek” dedi.

ESPİYE CEPHESİ: DOLMUŞ ESNAFININ HAKLARI SAVUNULUYOR

Espiye Belediye Başkanı Mustafa Karadere ise Espiye’de alınan durak yerine ilişkin kararı savundu. Yağlıdere Birlik Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi araçlarına tahsis edilen durak yerinin güncellendiğini belirten Karadere, Espiye’de Yağlıdere dolmuşları için ayrılan bir durak yerinin olmadığına dikkat çekti.

Başkan Karadere, Espiye Belediyesi Encümeni tarafından belirlenen durak yer tahsisinin, Yağlıdere Belediyesi’nin vereceği karar doğrultusunda uygulanacağını ifade etti. Espiye Belediyesi’nin dolmuş esnafının mağduriyetini gidermek için girişimlerde bulunduğunu belirten Karadere, uyumsuzluğun Yağlıdere Belediyesi tarafından bir yer tahsis edilmesiyle son bulabileceğini söyledi.

Sonuçta Cumhur İttifakı ortakları arasında dolmuş hattı ve durak yeri sorunu devam ediyor.

REKLAM ALANI